Predstavljeni rezultati tri ministarstva: Kvalitet i sistemska rješenja ne dolaze preko noći

Dodajte komentar

Tri ministarstva u Vladi Crne Gore predstavili su danas rezultate u proteklih 100 dana i poručili da kvalitetni rezultati i sistemska rješenja ne dolaze preko noći, te da javnost mora biti upoznata sa istinskim pomacima i biti uvjerena da su svi oni usmjereni na podizanje profesionalnih standarda i veći kvalitet života u zajednici.
Predstavljeni su rezultati tri ministarstva kojima koordinira potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku dr Srđan Pavićević: Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada i socijalng staranja i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija. Na ovom događaju su govorili resorni ministri: dr Vojislav Šimun, Naida Nišić i Andjela Stojanović Jakšić.

U saopštenju se navodi da se radi o ministarstvima čiji se rad na najdirektniji način tiče svih građana i građanki cilj ovog događaja je bio da se javnost bolje upozna sa njihovim radom, nespornim rezultatima kao i permanentnim izazovima.
Otvarajući pres konferenciju i panel, Srđan Pavićević je pojasnio da je zajednički moto ova tri ministarstva: Za društvo blagostanja: znanja, zdravlja, dostojanstvenog rada i socijalne pravde.
“Stoga je ovaj susret, ne sasvim slučajno, upriličen baš 20. februara na Međunarodni dan socijalne pravde. Rezultati ne dolaze preko noći. Odgovoran i reformski pristup rješavanju izazova zahtijeva vrijeme. Ko ne zna da se raduje rezultatima, ni jedna mu Vlada neće biti dobra i ni jedna povišica dovoljna”, poručio je potpredsjednik Pavićević.
Ministri su bili saglasni u tome da kvalitetni rezultati i sistemska rješenja ne dolaze preko noći, da javnost mora biti upoznata sa istinskim pomacima i biti uvjerena da su svi oni usmjereni na podizanje profesionalnih standarda i veći kvalitet života u zajednici.

Izvor: RTCG

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *