Radulović: Put Cetinje – Čevo otvaramo u maju

Dodajte komentar

Radovi na putu Cetinje – Čevo – Nikšić, dionica Cetinje – Čevo, teku planiranom dinamikom, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. On je dodao kako očekuje da će do kraja maja biti završeni.

“Riječ je o dionici dugoj 23 kilometra, vrijednoj nešto više od 33 miliona eura. Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova i vjerujem da će oni biti završeni u roku”, kazao je Radulović nakon obilaska gradilišta.

Saopšteno je da su na teritoriji Prijestonice Cetinje trenutno aktivna tri projekta izgradnje putne infrastrukture, ukupne vrijednost oko 37,5 miliona eura.

Pored dionice Cetinje – Čevo, radi se rekonstrukcija Bajičke ulice, u dužini od 1,6 kilometara, koja je sastavni dio regionalnog puta Cetinje – Njeguši – Kotor. U toku je i rekonstrukcija regionalnog puta Čekanje – Čevo, čiji je vrijednost oko 2,8 miliona eura, a biće završena prije početka ljetnje turističke sezone.

“Završetkom tih projekata uspostaviće se veza centralnog i južnog dijela države novim putnim pravcem Nikšić – Čevo – Cetinje – Neguši – Kotor, što će značajno rasteretiti putni pravac Kotor – Budva – Cetinje – Podgorica i uticati na smanjenje saobraćajnih gužvi i nastanka saobraćajnih nezgoda”, rekao je Radulović.

Radove je danas sa ministrom Radulovićem obišao i direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović.

„Prvo gradilište je izgradnja puta od Cetinja ka Čevu. Radi se o projektu vrijednom 33 miliona EUR. Prvim slojem asfalta već je pokriveno 99 odsto trase, a u toku su i ostali radovi, te se nadamo da ćemo do ljeta uspjeti da privedemo sve radove kraju i pustimo ovaj putni pravac u saobraćaj” saopštio je Vuksanović.

Radulović je kazao da je u narednom periodu na teritoriji Prijestonice Cetinje planiran početak radova na novom putnom pravcu Krstac-Trojica-Kotor, vrijednosti 25 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *