Nike će otpuštiti više od 1.600 ljudi jer ima slabiji profit

Dodajte komentar

Gigant sportske odjeće Nike je saopštio da će otpuštiti oko dva odsto svoje ukupne radne snage, ili više od 1.600 zaposlenih, jer želi da smanji troškove nakon što je ove godine zabilježio slabiji profit.
Nike-ovi globalni konkurenti Adidas, Puma i JD Sports takođe otvaraju novo poglavlje u poslovanju budući da su upozorili na slabiju zaradu ove godine, pošto je smanjena potrošnja.


U decembru, Nike je predstavio plan uštede od 2 milijarde dolara u naredne tri godine kroz korake koji uključuju smanjenje ponude nekih proizvoda, poboljšanje lanca snabdijevanja, smanjenje menadžerskih nivoa i povećanje upotrebe automatizacije. Kompanija je takođe najavila da će imati oko 400 do 450 miliona dolara troškova otpremnina u trećem kvartalu, piše Rojters.
Nike je imao približno 83.700 zaposlenih 31. maja 2023, prema dokumentaciji kompanije.
Wall Street Journal je objavio da se očekuje da će rezovi početi u petak, a druga faza će biti završena do kraja tekućeg kvartala. Ne očekuje se da će otpuštanja uticati na zaposlene u prodavnicama i distributivnim centrima ili na one u timu za inovacije, dodaje se u izveštaju.
Izvor: BIZLife

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *