Humani ATV Djeda Mrazovi podijelili oko 350 paketića i donirali didaktičku opremu za resursne centre u Podgorici

Dodajte komentar

ATV klub Montenegro u saradnji sa Hipotekarnom bankom i uz podršku kompanija i ljudi dobre volje već sedmu godinu organizuje humanitarnu akciju ATV Djeda Mraz u sklopu koje ATV piloti maskirani u Djeda Mrazove obilaze podgoričke resursne centre “1. jun” i “Podgorica” i dijele darove koje su skupili tokom mjeseca decembra.

“Cilj akcije je da izmamimo dječji osmjeh djeci kojoj je to možda sad i najviše potrebno. Ove godine smo imali malo veći odaziv pa smo mogli da napravimo bolju kolekciju poklona. Danas je podijeljeno oko 350 paketića, ali i poseban didaktički materijal za koji smo im odvojili sredstva prema spisku koji smo dobili iz Resursnog centra. Ukupno sa tim je bilo možda nekih 400 paketića,” kazao je član ATV kluba Montenegro, Lazar Radević.

Hipotekarna banka i ATV klub su ove godine najveći dio sredstava uložili upravo u spomenuti didaktički materijal koji je štićenicima resursnog centra potreban tokom cijele godine.

“U komunikaciji sa ATV klubom saznali smo da se dosta uspješnih crnogorskih kompanija se priključilo humanitarnoj akciji, baš kao što su uradili članovi, ali i simpatizeri i prijatelji kluba što nas posebno raduje. Vjerujem da su djeca danas bila zadovoljna, da smo zajednički uspjeli da im podijelimo radost i veselje i da im uljepšamo Novu godinu i predstojeće praznike. To nam daje i neki dodatni elan da i sljedeće godine i narednih godina nastavimo ovu akciju,” saopštio je direktor filijale Hipotekarne banke Podgorica, Mirko Babović.

Veliku zahvalnost u ime mališana kojima su donatori i Djeda Mrazovi uljepšali praznike izrazili su predstavnici Resursnog centra “1. jun” i “Podgorica”.

“Posebna mi je čast što smo danas ugostili članove ATV kluba Montenegro. Vjerujem da ćemo na ovakav način  uvesti djecu u jednu pretprazničnu euforiju koja počinje sa vama. Hvala što ste izdvojili vrijeme i priredili ove poklone što našoj dječici predstavlja posebno zadovoljstvo,” kazala je Marijana Antonijević, direktorica JU Resursnog centra za djecu i mlade “Podgorica”.

Riječima hvale priključio se i profesor likovne kulture u Resursnom centru “1 jun”, Mirko Dragović.

“Zahvaljujem se na ovoj divnoj gesti. Ovo je prije svega društveno odgovorno jer pomaže da mnoga društva uoče značaj saradnje sa nama. Ovo je za naše učenike mnogo važno i za njihovu socijalizaciju, ali takođe i za njihove roditelje, da ih ohrabrujemo, da im pokažemo da nisu sami, da smo mi tu, ne samo kao ustanova već i kao zajednica koja je uvijek spremna da pomogne,” istakao je Dragović.

Nakon dodjele paketića i donacije podgoričkim resursnim centrima ATV piloti su na svojim četvorotočkašima defilovali kroz grad do Trga nezavisnosti u centru Podgorice, gdje su podijelili i drugi dio paketića.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *