Kompanija iz Srbije odustala od kupovine Prve banke

Dodajte komentar

Preduzeće iz Srbije koje je bilo zainteresovano za kupovinu kvalifikovanog učešća do 50 odsto u Prvoj banci, odustalo je od tog zahtjeva upućenog Centralnoj banci (CBCG), saopšteno je Pobjedi iz vrhovne monetarne institucije. Iz CBCG nijesu precizirali koje srpsko pravno lice je bilo zainteresovano za kupovinu akcija Prve banke.

– Podnosilac zahtjeva u toku sprovođenja postupka ispitivanja ispunjenosti propisanih uslova za izdavanje odobrenja, sredinom novembra odustao je od zahtjeva, pa je Centralna banka donijela rješenje kojim se postupak obustavlja – kazali su Pobjedi iz CBCG i dodali da drugih zahtjeva za izdavanje odobrenja u vezi sa namjerom kupovina akcija Prve banke nije bilo.

Navedeno je da je taj zahtjev bio podnijet 27. oktobra. Iz vrhovne monetarne institucije su 9. novembra saopštili da je u CBCG u toku proces odlučivanja po zahtjevu preduzeća iz Srbije za sticanje kvalifikovanog učešća do 50 odsto u kapitalu Prve banke.

Najveći akcionar u Prvoj banci sa 41,4 odsto udjela je Aco Đukanović, brat Mila Đukanovića, bivšeg predsjednika države. Elektroprivreda CG ima 19,7 odsto kapitala, Lovćen osiguranje 2,3, KIPS 1,2, P&G agencija 1,9, dok je na tri kastodi računa 11 odsto kapitala.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *