Azijski indeksi pali, dolar se oporavio

Dodajte komentar

Azijske su se dionice u srijedu povukle s najviših nivoa u dva i po mjeseca, a dolar je pronašao podršku jer su ulagači ublažili dio svog prijašnjeg entuzijazma u vezi s izgledima za kraj povećanja kamatnih stopa u SAD-u.

MSCI-jev najširi indeks azijsko-pacifičkih dionica izvan Japana oslabio je za 0,54%, malo se povukavši nakon što je dobio više od 3% od prije tjedan dana i u utorak dostigao najviši nivo od septembra. Japanski Nikkei porastao je 0,29%.

Tokom noći S&P 500 prekinuo je pobjednički niz od pet sesija i pao za 0,2%. Proizvođač čipova Nvidia (NVDA.O) izvijestio je o prihodima znatno iznad očekivanja Wall Streeta nakon zatvaranja tržišta, ali su dionice pale za 1,7% zbog loših očekivanja kompanije o prodaji u Kini.

Nasdaq futuresi su pali za oko 0,2%, a S&P 500 fjučersi su se malo promijenili u azijskim satima. Sveske će vjerovatno biti smanjene do kraja nedjelje do Dana zahvalnosti u četvrtak u Sjedinjenim Državama.

Evropska tržišta dionica su spremna za prigušeno otvaranje, s Eurostoxx 50 futuresima u porastu od 0,05%, njemačkim DAX futuresima u porastu od 0,08% i FTSE futuresima u porastu od 0,06%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *