Rovčanin podnosi ostavku na poziciju izvršnog direktora EPCG

Dodajte komentar

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin saopštio je da će podnijeti ostavku na tu poziciju jer će preuzeti funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore.

Rovčanin je kazao da će ostavku na poziciju izvršnog direktora podnijeti u roku koji propisuje zakon.

“EPCG je na današnji dan najmoćnija od svog nastanka i svom nasledniku ostavljam unaprijeđenu, visoko profitabilnu, organizovanu, investiciono osnaženu, najmoćnu kompaniju u državi u svakom pogledu. Ponosan sam na rezultate i tim ljudi sa kojima sam sarađivao. Iako mi mandat istice 25. marta 2025. godine, opredjelio sam se dobrovoljno da svoj politički angažman nastavim obavljanjem političke funkcije u Skupštini Crne Gore”, napisao je Rovčanin na Fejsbuku.

Istakao je da želi da svoju karijeru dopuni parlamentarnim radom.

“Ušao sam u energetiku osporavan od dijela javnosti, izlazim sa apsolutnim rekordima u istoriji kompanije koji su postignuti u ove tri poslovne godine. Za mene nema veće medalje niti poslovnog ili političkog pehara od brojki koje su iza mene i koje su neupitne. U posljednje tri poslovne godine EPCG je ostvarila najbolje reziltate u svojoj istoriji, 2021. godine 47 miliona, a 2023. godine očekujem više od 80 miliona profita”, istakao je Rovčanin.

Napomenuo je da su postignuti rekordi u proizvodnji, naplati, drastično povećan broj redovnih platiša, obnovljene i osavremenjene poslovnice, nejtransparentniji konkursni postupci sa samo četiri tužbe u tri godine, milionske uštede u javnim nabavkama, apsolutni rekordi u bilansima trgovine električnom energijom.

“Naročito sam ponosan na odbranu rada i ekolosku rekonstrukciju Termoelektrane Pljevlja, nakon 40 godina pokretanja i finansijskog zaokruživanja projekata Toplifikacije Pljevalja i hotroelektrane Otilovići, ugovora za izgradnju vjetroelektrane “Gvozd” i brojnih pokrenutih projekata”, poručio je Rovčanin.

Ističe da je ponosan i na unaprijeđeni položaj rada svih zaposlenih u EPCG, saradnje sa sindikalnom organizacijom na najvećem nivou i poboljšanja uslova rada svih zaposlenih.
Pred EPCG su,kako dodaje, godine novih uspjeha, novih prizvodnih objelata, ali i novih poslovnih izazova.

“Svim kolegama, zaposlenima i poslovnim partnerima želim veliki uspjeh, a ja ću iz drugog ugla djelovanja parlamentarnim radom nastaviti da budem promoter razvoja i oslonac energetakom sektoru Crne Gore, ali i djelovati u širem političkom, privrednom i društvenom kontekstu”, zaključio je Rovčanin.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *