Wall Street: Optimizam uoči objave poslovnih rezultata

Dodajte komentar

Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica znatno porasle jer američke kompanije izvještavaju o boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima, a ulagači se, uz to, nadaju da je završen ciklus povećanja kamata.

Dionice su zaključile dan s rastom u ponedjeljak jer su se ulagači pripremili za mnoštvo korporativnih zarada ove nedjelje. Wall Street se takođe pripremao za pojačane geopolitičke napetosti dok su SAD pokušavale da unaprijede napore da obuzdaju sukob Izraela i Hamasa.

Dow Jones Industrial Average porastao je za 0,9%, ili više od 300 bodova, dok je tehnološki težak Nasdaq Composite predvodio je skokom od 1,2%. S&P 500 dobio je više od 1%.

Sezona zarada zahuktava se ove nedjelje, s izvještajima Goldman Sachsa (GS) i Bank of America (BAC) koja će biti objavljena u utorak nakon optimističnih rezultata njihovih takmaca s Wall Streeta. Ažuriranja Tesle (TSLA) i Netflixa (NFLX) pokreću tehnološke zarade u srijedu, a vjerovatno će se pomno ispitati u potrazi za pokazateljima otpornosti sektora usred viših za duže kamatne stope.

Uz rezultate JPMorgana u petak, izvršni direktor Jamie Dimon rekao je da bi ovo moglo biti “najopasnije vrijeme koje je svijet vidio u decenijama”, upozorenje koje još uvijek odjekuje danima kasnije.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *