TEDx Podgorica 2023: Beraking the Status Quo

Dodajte komentar

Ovogodišnji TEDxPodgorica 2023 čija je tema “Breaking the Status Quo” biće održan n30. septembra u Crnogorskom narodnom pozorištu i to kao poseban dio programa “Dani nauke i inovacije”. Kako ističu organizatori, time žele da podstaknu preispitivanje ustaljenih obrazaca čime bi se stvorila bolju budućnost.

TEDx, uključujući onaj koji će biti održan u Podgorici, predstavlja lokalni samostalno pripremljen i organizovan događaj po licenci i pravilima krovne organizacije TED-a. TED je globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja.

“Stvaranje pozitivnog okruženja kakvom TED teži godinama, dovelo je do masovnog odziva publike širom svijeta koja danas prati i biva inspirisana govorima poznatih i manje poznatih govornika. Na događajima se okuplja publika svih uzrasta, obrazovnih profila a nerijetko i pojedinci koji svojim redovnim odlaskom na TEDx događaje stvaraju novu vrijednost u svom ličnom razvoju. Nije rijetkost sresti javno poznate osobe, menadžere velikih kompanija, ali i sposobne, inspirisane i kreativne pojedince koji svojim spontanim karakterom stvaraju sasvim novu dimenziju i kvalitet umrežavanja”, ističu organizatori.

Ovogodišnji govornici biće ostvarene ličnosti iz različitih oblasti, a njihove priče će vas motivisati i inspirisati. Predstavljamo vam do sada najavljene govornike:

  1. Marija Vuković

Marija Vuković je najbolja crnogorska atletičarka, osvajačica svjetskog zlata u juniorskoj kategoriji skoka u vis, srebrna medalja sa Evropskog prvenstva 2022 i nacionalna rekorderka kako na otvorenom, tako i u dvorani. Marija je postavila nove standarde u crnogorskoj atletici i ponosimo se što će podijeliti svoju priču o uspjehu i strasti prema sportu na ovogodošnjem TEDxPodgorica.

  1. Kristina Mihailović

Kristina Mihailović je novinarka i pravnica, osnivačica Udruženja “Roditelji” u Crnoj Gori. Njen rad je usmjeren na unapređenje prava roditelja i djece. Kristina će nam pričati o ravnoteži između profesionalnih izazova i porodičnih obaveza, pružajući inspiraciju mnogima.

  1. Brankica Raković

Brankica Raković je vlasnica agencije za digitalni marketing, urednica portala “Lola magazin” i autorka podkasta “Oslobođena”. Sa gotovo dvije decenije iskustva u marketingu, Brankica će dijeliti svoje bogato znanje i iskustvo sa publikom TEDxPodgorica.

  1. Ruža Ilić

Ruža Ilić je strastvena fudbalska zaljubljenica koja je postavila nove standarde i podržala razvoj ženskog fudbala. Kroz svoj rad u Fudbalskom savezu Srbije, omogućila je stotinama djevojčica da se bave fudbalom, rušeći stereotipe i inspirišući druge žene.

“Događaj je prilika da čujemo inspirativne priče, pomjerimo granice i razmišljamo van okvira. TEDxPodgorica 2023 će okupiti ljude iz različitih sfera života kako bi zajedno stvarali promjene i oblikovali budućnost”, ističe se u najavi za ovogodišnji događaj.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *