Evropski fond za jugoistočnu Evropu i Erste banka potpisali ugovor o tehničkoj podršci u oblasti ESG

Dodajte komentar

Erste Bank AD Podgorica i sponzor projekta Tehnička podrška Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE DF), potpisali su ugovor o Tehničkoj podršci za unapređenje ESG upravljanja, čijom će realizacijom Erste banka dodatno ojačati strategiju održivosti na kojoj se zasniva njeno poslovanje, naveli su iz ove crnogorske banke.

Podsjećaju da je ESG okvir za usklađivanje poslovne politike sa konceptom održivog razvoja u oblasti zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.

Kako ističu, ova saradnja će omogućiti unapređenje kapaciteta Erste banke da primijeni najbolje prakse i ispuni rastuće zahtjeve u oblasti ESG-ja, a obezbijediće sveobuhvatnu edukaciju njenih zaposlenih i podstaći razvoj svijesti o značaju zelenog kreditiranja i podrške zelenoj tranziciji. Uporedo, biće obezbijeđene besplatne savjetodavne usluge za 20 preduzeća klijenata Erste banke koji budu imali najveći potencijal i interesovanje da ugrade mjere održivosti u svoje poslovne prakse.

“Ekonomija budućnosti će morati da uvaži životnu sredinu i društvo, a kompanije koje na vrijeme prigrle ESG standarde grade osnovu za dugoročan prosperitet. Kao aktivan i pouzdan partner želimo da podržimo klijente u prevazilaženju društvenih i ekoloških izazova i u iskorišćavanju dostupnih prilika. Zahvaljujući saradnji sa EFSE i Finance in Motion, to ćemo raditi još kvalitetnije. Dodatno, jačamo interne kapacitete i obezbjeđujemo kontinuitet u primjeni najbolje prakse u oblasti održivog i odgovornog poslovanja“, rekao je Aleksa Lukić, predsjednik Upravnog odbora Erste banke.

“U periodu kada se svijet suočava sa izazovima nastalim kao posljedica zanemarivanja negativnog uticaja ekonomskog rasta na okolinu, koncept održivog i odgovornog poslovanja se razvio kao jedini ispravni put da se osigura pozitivni doprinos na životnu sredinu i kvalitetna budućnost za sve generacije. Drago nam je da je naš dugogodišnji partner Erste banka, prepoznala važnost dostizanja ciljeva održivosti i da kroz ovaj projekat pokazuju predanost održivoj agendi”, kazala je Adrijana Stevanović, šefica kancelarije Finance in Motion za Crnu Goru, savjetnica Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *