Lučić: Dvocifren rast Telekoma Srbija u prvoj polovini godine

Dodajte komentar

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je ta kompanija u prvoj polovini ove godine napravila odlične rezultate i da će ponovo zabilježiti pozitivne rekorde u svim ključnim segmentima poslovanja.

„Prvih šest mjeseci 2023. završili smo vrlo uspešno. Trendovi rasta prihoda, prije svega interneta i televizije, ponovo su izuzetno dobri, dvocifreni, pa kao što smo u prošloj godini napravili rekorde u pogledu rasta prihoda, operativne dobiti i novih korisnika, tako ćemo i u ovoj godini. Dodatno raduje da taj rast bilježimo kako u Srbiji tako i u svim ćerkama firmama u inostranstvu“, poručio je Lučić, prenosi Euronews.

Istakao je da Telekom nastavlja da unapređuje usluge, a za primjer naveo uvođenje interneta brzine od 10 gigabita u sekundi, što je nazvao „rekordnom brzinom na nivou Evrope a možda i svijeta“.

Ta usluga će, prema njegovim riječima, na početku biti dostupna u Beogradu na vodi, gde je prisutan veliki broj kompanija, kao i doseljenika iz inostranstva koji pokreću svoje biznise, a onda će se širiti na ostale delove grada.

Najavio je i da će Telekom Srbija „U Srbiji i regionu najspremnije dočekati start 5G mreže“ i podsetio da je na tom poslu ekskluzivni partner Vodafon, globalni lider za uvođenje inovativnih digitalnih tehnologija

Podsjetio je da je Telekom Srbija finansijsku podršku za projekat 5G u Srbiji, dobio od Evropske investicione banke i rekao da „sada čak proširujemo ugovor sa EIB i pored svih lobističkih pokušaja naše konkurencije da se taj ugovor raskine“ kao i da je u toku finalizacija tog posla.

Saradnja sa EIB je, kako je ocijenio, primer velikog poverenja koje najveće svetske finansijske institucije imaju u Telekom Srbija, u finansijsku stabilnost i strategiju razvoja kompanije, prenio je Euronews.

Lučić je najavio i da u tekućem kvartalu 2023. dolazi prvo veliko pojeftinjenje rominga između EU i zemalja Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju.

U saradnji sa Evropskom komisijom idemo ka faznom potpunom ukidanju rominga sa EU do 2027., a prvo veliko sniženje dolazi u ovom kvartalu i fokus je na značajno jeftiniji prenos internet podataka, jer to je ono što je ljudima najpotrebnije kada su u inostranstvu, na primjer na ljetnjem odmoru da ne moraju da jure wi-fi po plaži, već da imaju finansijski izuzetno povoljan internet na svom mobilnom telefonu“, objasnio je prvi čovjek Telekoma Srbija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *