Apple uskoro predstavlja novi iPhone

Dodajte komentar

Kompanija Apple će 12. i 13. septembra predstaviti svoj najnoviji proizvod, iPhone 15, kao i novi Apple Watch model i posljednji iPad mini. Era Stiv Džobsa možda se završila, ali iPhone je i dalje neprikosnoven po profitu, sa 48,5 odsto udjela u ukupnom prihodu kompanije.

Wedbushov analitičar, Den Ajvs, procjenjuje da oko 250 miliona iPhone-a širom svijeta nijesu zamijenjeni u protekle četiri godine, a prosječan korisnik ovog uređaja prelazi na novi model svake dvije ili tri godine. To znači da bi interesovanje za novi model moglo biti ogromno.

Apple je u avgustu premašio očekivanja kada je objavio da je uslužni sektor porastao za osam odsto. Ova oblast trenutno zauzima drugo mjesto po profitu, iako u nekim odsjecima nije ostvarila rezultate u skladu sa prognozama.

Izvršni direktor Apple-a, Tim Kuk, naglasio je da su vještačka inteligencija i mašinsko učenje dio praktično svakog proizvoda kompanije.

Investicione banke su optimistične i smatraju da će cijena akcije Apple-a nastaviti sa rastom. JP Morgan prognozira cijenu od 215 dolara, dok Citigroup očekuje rast od oko 34 odsto na 240 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *