Kotor prvi na Forbsovoj listi svjetskih destinacija za bogate penzionere

Dodajte komentar

Magazin Forbs je na prvom mjestu liste najboljih destinacija za penzionerske dane, kada je u pitanju džetset i bogati penzioneri – odabrao naš Kotor.

Na listi objavljenoj ovog ljeta, ističe se da je mjesečni budžet za komotan život dvoje penzionera u našoj luci – u iznosu od oko 2.900 američkih dolara.

– Kotorski zaliv obuhvata 57 mila blistave obale, koja obuhvata strme planine i ,,fjord“ od koga zastaje dah. Jedina oblast koja se može porediti sa takvim pejzažom je sjever Kalifornije – stoji u tekstu Forbsa.

Ističe se da se radi o zalivu Jadranskog mora, “istačakanim” srednjovjekovnim gradićima, ali i luksuznim modernim kompleksima, uz blizinu marine za super-jahte.

– Kotor je poznata destinacija u svijetu bogatih, ali se radi o mjestu sveukupno povoljnom za život, prelijepim pejzažima, lakim procedurama da se dođe do stana, uz beskrajne opcije za rekreaciju – napominje novinar Forbsa.

Takođe, pružene su i osnovne informacije o Crnoj Gori, kao o mediteranskoj zemlji veličine američke savezne države Konektikat, a za koju se očekuje da u narednim godinama postane članica EU.

Na listi su i Dovil u Francuskoj, Mendosa u Argentini, Fuket na Tajlandu i ostrva Turks i Kaikos na Karibima.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *