PayPal dobija novog direktora

Dodajte komentar

Firma PayPal je nakon dužeg perioda potrage za novim liderom objavila da je pronašla novog rukovodioca – Aleksa Krisa.

Kris dolazi sa pozicije izvršnog direktora kompanije Intuit, a od 27. septembra preuzeće ulogu predsednika i glavnog izvršnog direktora PayPal-a.

Trenutni glavni izvršni direktor, Dan Šulman, je u februaru najavio svoj plan povlačenja.

PayPal se suočava sa usporenim rastom, dok su profitne marže kompanije pod pritiskom. Konkurencija poput Apple Pay-a sve više osvaja tržište.

Prethodni izvršni direktor American Express-a, Šulman, je bio rukovodilac PayPal-a tokom procesa odvajanja od eBay-a 2015. Tokom Šulmanovog rukovođenja, PayPal je koračao putem koji je kombinovao e-trgovinu i finansijske usluge. Kompanija je uložila značajne svote novca u akvizicije, imala ambicije za širenje širom sveta i postala je poznata kao “super aplikacija” koju je koristio veliki deo svetske populacije.

Porast e-trgovine tokom pandemije COVID-19 bio je pozitivan za PayPal, čiji su deonice zabeležile rast tokom 2020. i 2021. Godine. U julu 2021, kompanija je dostigla rekordnu tržišnu kapitalizaciju od preko 360 milijardi dolara. Međutim, nakon pandemije, tržišna kapitalizacija PayPal-a je opala za više od 290 milijardi dolara i trenutno se procenjuje na oko 70 milijardi dolara.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *