Američke banke proširile strah i među azijskim investitorima

Dodajte komentar

Azijsko-pacifička tržišta pala su u srijedu odražavajući poteze na Wall Streetu nakon pada američkih banaka.

Dionice JPMorgan Chasea i Wells Farga pale su za 2%, a Bank of America za 3%. Mjera je uslijedila nakon što je Fitch upozorio da će možda morati smanjiti kreditni rejting desetine banaka, uključujući JPMorgan Chase.

Prošle sedmice Moody's je snizio svoj rejting za 10 američkih banaka, dok je druge velike institucije stavio na popis za praćenje zbog potencijalnog sniženja.

U Aziji je japanski Nikkei 225 pao za 1,03%, a Topix za 0,9%, uprkos poboljšanju poslovnog raspoloženja u julu, prema istraživanju Reuters Tankan.

Južnokorejski Kospi vratio se s državnog praznika s padom od 1,28%, dok je Kosdaq zabilježio veći gubitak od 1,71%.

U Australiji, S&P/ASX 200 skliznuo je 1,37%, treći gubitak u četiri dana.

Hongkonški Hang Seng indeks pao je 1,05 odsto. dok su tržišta kontinentalne Kine takođe bila niža s indeksom CSI 300 padom od 0,35%. Indeks cijena nekretnina u Kini je u području pada prvi put od aprila, sa padom od 0,1% na godišnjem nivou.

Tokom noći u SAD-u, sva tri glavna indeksa su izgubila tlo, pri čemu je S&P 500 pao 1,16% i završio sesiju ispod svog 50-dnevnog prosjeka. Nasdaq Composite pao je 1,14%, a Dow Jones Industrial Average skliznuo je 1,02% i prekinuo trodnevni pozitivan niz.

SEEbiz

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *