MERT: Budva opravdava titulu prestonice turizma, broj noćenja povećan za 50 odsto

Dodajte komentar
Budva

Prihodi od raznih taksi u toku ove turističke sezone u Budvi su narasli na 1,97 miliona eurašto predstavlja porast od 43% u odnosu na prethodnu godinu.

Najveća budvanska hotelska grupa, HG Budvanska rivijera, posebno se ističe kao uspješna. U prvih šest mjeseci 2023. godine, zabilježili su nevjerojatan rast od 100% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te 12% bolje rezultate nego u istom periodu 2019. godine. Popunjenost svih njihovih kapaciteta dosegnula je maksimalnih 100%, a hotelijeri s optimizmom očekuju konačne rezultate koji će potvrditi izvrsnost sezone, navedeno je u saopštenju iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Takođe, prisutan je i interes za produženje sezone, s obećavajućim rezervacijama za period od septembra do oktobra.

Statistički podaci Uprave za statistiku Crne Gore pokazuju značajan rast turističkih posjeta u Budvi u periodu januar – maj 2023. godine. Dolasci su porasli za 62%, a noćenja za 50% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Gosti iz različitih zemalja doprinose ovom iznenađujućem rastu. Najveći udio u ukupnom broju dolazaka ostvarili su posjetioci iz Srbije, Njemačke, Francuske, Albanije, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Ruske Federacije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Holandije. Takođe, značajan interes dolazi iz vanevropskih zemalja poput Izraela,
Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Ova sezona obećava nastavak uspješnog trenda, te čini Budvu jednom od najtraženijih turističkih destinacija u regiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *