TikTok uvodi tekstualne objave: Konkurencija među društvenim medijima se zahuktava

Dodajte komentar

Aplikacija za striming video-snimaka u kineskom vlasništvu TikTok je kazala da će nuditi tekstualne postove jer se konkurencija između giganata društvenih medija zahuktava.

Platforma je istakla da nova funkcija daje korisnicima „još jedan način da se izraze“. Ranije ovog mjeseca, TikTok je pokrenuo novu uslugu striminga muzike kao konkurenciju platformama Spotify i Apple Music. A u ponedjeljak je Tviter napustio svoj čuveni logotip plave ptice i prešao na crno-beli ,,X“.

Korisnicima TikTok-a će sada biti ponuđene tri opcije u aplikaciji – da li da objavljuju fotografije, video-zapise ili tekst. Takođe će moći da prilagode postove dodavanjem zvuka, lokacije ili Duets-a, što su video reakcije na objave drugih korisnika.

„Ove funkcije čine da su vaši tekstualni postovi jednako dinamični i interaktivni kao i svaki video ili foto post“, rekao je gigant.

TikTok – strimovanje muzike

Društveni medij, koji je u vlasništvu kineske kompanije BiteDance, nedavno je pokrenuo novu uslugu za strimovanje muzike, TikTok Music, u Brazilu i Indoneziji.

Prošle nedjelje, kompanija je takođe predstavila beta verziju usluge u Singapuru, Meksiku i Australiji.

Portparol je rekao da će to omogućiti korisnicima da „slušaju, dijele i preuzimaju muziku koju su otkrili na TikTok-u, kao i da dijele svoje omiljene pjesme i izvođače sa svojom TikTok zajednicom“.

Aplikacija testira druge funkcije, uključujući novi pejzažni režim sa odabranim korisnicima širom svijeta, piše BBC.

Dominacija

U 2021. TikTok je postao najpopularnija svjetska onlajn destinacija jer je imao više posjeta od američkog giganta pretraživača Gugla. Te godine, aplikacija je takođe rekla da ima više od milijardu aktivnih korisnika širom svijeta.

Konkurencija između rivalskih kompanija društvenih medija – poput Mete i X, rebrendirane Maskove platforme – zahuktala se posljednjih nedjelja. Ovog mjeseca, Metina nova platforma Threads je objavljena u prodavnicama aplikacija Apple i Android u 100 zemalja, uključujući Veliku Britaniju.

Vlasnik Mete Mark Zakerberg je kasnije rekao da je platforma Threads njegove kompanije prijavila više od 100 miliona korisnika za manje od pet dana.

Izvor: BIZLife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *