Vanredna skupština akcionara HG Budvanska rivijera: Odlučivaće o Analizi fer vrijednosti iz 2022. godine

Dodajte komentar

Hotelska grupacija Budvanska rivijera zakazala je vanrednu skupštinu akcionara za 27. jul, a na dnevnom redu biće samo jedna tačka koja se tiče procjene vrijednosti kompanije.

Kako se navodi u dokumentaciji sa Montenegroberze, skupština će biti održana elektronskim putem, što znači da će prisustvo biti registrovano i potvrđeno putem kanala komunikacije.

Odlučivaće se o eventualnom usvajanju Analize fer vrijednosti nepokretnosti, zemljišta i opreme ove hotelske grupacije, onako kako je ona utvrđena 2. januara 2022. godine.

“Odluka po navedenoj tački Dnevnog reda donosi se većinom glasova prisutnih akcionara ili zastupanih akcionara ili putem glasačkih listića, prijavljenih elektronskim putem”, precizira se u pozivu za 13. vanrednu skupštinu kompanije u većinskom državnom vlasništvu, koji potpisuje predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović.

Dokument o kome će se glasati predstavlja procjenu koju je svojevremeno uradila renomirana kompanija “PriceWaterhouseCoopers Consulting”, koji je Odbor direktora hotelske kompanije usvojio 30. januara ove godine. Prema tom izvještaju, imovina HG “Budvanska rivijera” procijenjena je na 189,53 miliona eura, što predstavlja 55 miliona eura više u odnosu na knjigovodstvenu iz 2018. godine.

“Dosadašnja neto knjigovodstvena vrijednost imovine iz 2018. godine iznosila je 134.238.260 eura, dok nova fer procijenjena vrijednost iznosi čak 189.535.059 eura. Najveći procenat uvećanja odnosi se na uvećanje vrijednosti zemljišta i to u apsolutnom iznosu od oko 40,96 miliona eura, građevinskih objekata za oko 12,91 miliona, vrijednosti instalacija od oko 450.000 eura, opreme sa vozilima od 939.000 eura i nematerijalne imovine od oko 31.000 eura”, precizirali su iz ove hotelske grupacije.

Takođe su tada precizirali da je to “obavezna procjena imovine koja se radi za potrebe finansijskog izvještavanja, i u skladu sa Zakonom o računovodstvu i međunarodnim računovodstvenim standardima”.

Odbor direktora HG “Budvanska rivijera” sada čine predsjednik Mijomir Pejović i članice Ivana Đurović i Sonja Kuljača kao predstavnici državnog kapitala, te Vladimir Sekulić i Jovan Purar kao predstavnici MKG Properties.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *