UPC oslobodila JP Morsko dobro plaćanja akciza na gorivo za tri nova trajekta

Dodajte komentar

Uprava prihoda i carina (UPC) oslobodila je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom plaćanja akcize na gorivo za tri trajekta: “Vasilije”, “Ruka pravde” i “Trideseti avgust”.

Morsko dobro je operater jedine trajektne linije u državi Kamenare-Lepetani i preuzelo je od Pomorskog saobraćaja koje takođe nije plaćao akcize na gorivo za svojih šest trajekata koje je državna firma preuzela. “Vasilije” je nedavno vraćen kotorskoj kompabniji “Briv construction” od koje je unajmljen.

Iz UPC “Vijestima” je rečeno da im se Morsko dobro 10. marta obratilo zahtjevom za dobijanje dozvole za oslobođenog korisnika akciznih proizvoda i da je nakon sprovedenog postupka ispitivanja ispunjenosti uslova donijela odluka 27. aprila o izdavanju dozvole.

“Na osnovu te dozvole Morsko dobro može, u okviru svoje djelatnosti za namjene iz čl. 54 Zakona o akcizama, nabavljati akcizne proizvode bez plaćanja akcize, odnosno za upotrebu mineralnih ulja kao gorivo u pomorskom saobraćaju. tj. za trajektnu liniju Kamenare-Lepetane. Odluka je u skladu sa odredbama Zakona o akcizama, kojima je regulisan institut oslobođenog korisnika akciznih proizvoda. Dozvola je izdata za trajekt “Vasilije” na 80.000 litara dizel goriva, sa rokom važenja do 22. avgusta i za trajekt “Trideseti avgust” na 450.000 litara dizel goriva na rok od 12 mjeseci od dana izdavanja dozvole”, kazali su iz UPC.

Kako su naveli, 30. juna Morsko dobro je podnijelo dopunu zahtjeva za nabavljanje mineralnih ulja – dizel goriva bez plaćanja akcize za brod “Ruka pravde”, po kojem će UPC nakon sprovedenog postupka, donijeti zakonitu odluku.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *