Još jedna automobilska kompanija u Njemačkoj završila u stečaju

Dodajte komentar

Dobavljač autodijelova Allgaier iz njemačkog grada Uhingen podnio je zahtjev za bankrot. Većinski dio kompanije prije gotovo godinu dana preuzela je kineska Westron grupa. Allgaier ima oko 1.700 zaposlenih širom svijeta.

Automobilski dobavljač i kompanija za procesni inženjering Allgaier Werke podnijela je zahtjev za bankrot. Sud u Göppingenu imenovao je u utorak privremenog stečajnog upravnika, pišu njemački mediji.

O tome je ranije izvijestilo nekoliko medija. Prije gotovo godinu dana Allgaier je preuzela kineska Westron grupa. Prije toga, porodica bivšeg predsjednika poslodavca Dietera Hundta bila je glavni dioničar, prenio je Fenix magazin.

Još u novembru, Allgaier je izvijestio kako je Westronov ulazak vratio finansijsku stabilnost u kompaniju. Što je u međuvremenu pošlo po krivu ne zna se.

Grupacija Allgaier dobavljač je sistema za međunarodnu automobilsku industriju, uključujući proizvodnju kalupa za karoserijske ploče, kao i tehnologiju oblikovanja koja uključuje proizvodnju prešanih komponenti i komponenti spremnih za montažu.

Imaju proizvodne i prodajne kompanije u Njemačkoj, Španiji, Švedskoj i drugim zemljama, kao i poslovnice u svim većim industrijskim zemljama svijeta.

Središte kompanije je u Uhingenu, gradu u okrugu Göppingen u Baden-Württembergu u južnoj Njemačkoj.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *