Renomirani naučnici, privrednici i kreatori ekonomske politike na prvoj MICEB konferenciji o zelenoj ekonomiji

Dodajte komentar

Prva <em>Montenegrin International Conference on Economics &amp; Business – MICEB</em> konferencija sa temom „Održivi razvoj – tranzicija ka zelenoj ekonomiji“, koju organizuje Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore biće održana od 25. do 27. maja u hotelu „Avala Resort &amp; Villas“ u Budvi.

<!–more–>

Na skupu, čiji je pokrovitelj Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, okupiće se renomirani naučnici i istraživači, predstavnici međunarodne poslovne zajednice i kreatore ekonomskih politika. Misija konferencije je da pokrene akademsku i stručnu debatu o najvažnijim temama iz oblasti održivog razvoja u cilju stvaranja optimalnog ambijenta za primjenu koncepta zelene ekonomije i okupiće više od 170 autora i koautora iz 15 zemalja koji su prijavili radove.

Konferenciju će 25. maja u 18 sati svečano otvoriti ambasadorka EU u Crnoj Gori <strong>Oana Kristina Popa</strong> i dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr <strong>Mijat Jocović</strong>, a uslijediće uvodno izlaganje uspješnog slovenačkog privrednika <strong>Janeza Škrabeca</strong>.

Na plenarnoj sesiji o prednostima, izazovima i rizicima tranzicije ka zelenoj ekonomiji, koja je na programu iste večeri, govoriće: <strong>Roy Thurik</strong>, profesor emeritus sa Erasmus School of Economics u Roterdamu, <strong>Megan Bowman</strong>, profesorica na King’s College London, <strong>Dritan Abazović</strong>, premijer u Vladi Crne Gore, <strong>Nikola Rovčanin</strong>, izvršni direktor u Elektroprivredi Crne Gore, <strong>Jaromir Peklo</strong>, partner u kompaniji Chayton Capital i <strong>Remon Zakaria</strong>, izvršni direktor EBRD Montenegro. Moderator sesije biće prof. dr <strong>Maja Baćović</strong> sa Ekonomskog fakulteta.

Drugi dan MICEB konferencije otvoriće gostujuće predavanje „Performanse crnogorske ekonomije: izazovi i perspektive“ predsjednika Crne Gore <strong>Jakova Milatovića</strong>, a zatim će razgovor sa njim voditi prof. dr <strong>Gordana Đurović</strong> sa Ekonomskog fakulteta.

Biće prezentovane i makroekonomske prognoze za Crnu Goru, koje će u svom predavanju dati <strong>Velimir Bole</strong> sa <em>Ekonomskog instituta</em> Univerziteta u Ljubljani. Moderator ovog segmenta konferencije biće prof. dr <strong>Janez Prašnikar</strong>, profesor emeritus na Fakultetu za ekonomiju i biznis Univerziteta u Ljubljani.

Kompletnu agendu MICEB konferencije možete pogledati na <a href=”https://www.ucg.ac.me/skladiste/blog_1226/objava_163037/fajlovi/MICEB%202023_agenda.pdf”>OVOM LINKU</a>.

Partneri u organizaciji konferencije su Elektroprivreda Crne Gore, Chayton Capital, Hipotekarna banka, dok su medijski partneri Bankar.me i Ninamedia.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *