PacWest Bancorp razmatra strateške opcije dok dionice tonu

Dodajte komentar

PacWest Bancorp (Pacific Western Bank Corporation) istražuje strateške opcije, uključujući potencijalnu prodaju ili povećanje kapitala, nakon što povećanje likvidnosti koje je najavio u martu nije uspjelo da poboljša povjerenje u njegovu slabu cijenu dionice, rekla je osoba upoznata s tim pitanjem.

PacWest se nada da će izbjeći sudbinu drugih regionalnih zajmodavaca koje su u posljednja dva mjeseca preuzeli američki regulatori, kroz proaktivno nalaženje rješenja koje će ojačati njegove finansije, rekao je izvor, tražeći da ostane anoniman jer je stvar povjerljiva.

Portparol PacWest-a nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

PacWest ima podružnice u Kaliforniji, kao i u Duramu u Sjevernoj Karolini, te u Denveru u Koloradu. Rečeno je 22. marta da je od investicijske kompanije Atlas SP Partners osiguralo 1,4 milijarde američkih dolara finansiranja osiguranog imovinom.

Zajmodavac sa sjedištem u Los Angelesu rekao je o zaradi za prvo tromjesečje da su se njegovi depoziti stabilni nakon što su neki klijenti povukli svoj novac, ali su ulagači nastavili da prodaju dionice banke zbog zabrinutosti za njezinu budućnost. Dionice PacWest pale su 58% nakon vijesti u srijedu na 2,88 dolara po dionici. Dionica je izgubila gotovo 90 odsto svoje vrijednosti od početka regionalne bankarske krize 8. marta. Kriza je dovela do toga da je Federalna korporacija za osiguranje depozita preuzela regionalne zajmodavce Silicon Valley Bank, Signature Bank i First Republic Bank te ih u cijelosti ili djelove prodala drugim bankama.

Dionice drugih regionalnih banaka takođe su pale nakon što je First Republic Bank prošlog vikenda propala i prodana JPMorgan Chase & Co.

Reuters je izvijestio da su velike banke i privatne investicijske firme odbijale da ponude kapitalne infuzije regionalnim zajmodavcima bez podrške vlade zbog zabrinutosti oko gubitaka knjiženja na njihovoj imovini s niskim prinosom, poput zajmova i investicijskih portfelja.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *