Tržišna vrijednost LVMH-a skočila na 440 milijardi eura

Dodajte komentar

Jedan od najvećih dobitnika na evropskim tržištima kapitala ove godine je kompanija iz luksuznog sektora LVMH. Uspjeh najviše zahvaljuje kineskom otvaranju, jer su tamošnji kupci u februaru i martu popravili prodajnu sliku francuskog diva.

Kompanija Moët Hennessy Louis Vuitton ili LVHM (poznat prije svega po svojim Louis Vuitton ženskim torbicama i brendu odjeće Christian Dior) prošle sedmice je iznio odlične rezultate prvog tromjesečja i rast prodaje od 17 odsto na godišnjem nivou. Dionice su sljedećeg dana ojačale više od pet odsto, a bogatstvo Bernarda Arnauta u jednom danu poraslo za 11 milijardi eura.

Francuska firma saopštila je da je prodaja u prvom tromjesečju u Aziji, isključujući Japan, porasla za 14 odsto, u poređenju s padom od osam odosto u četvrtom kvartalu prošle godine. Grupa je rekla da očekuje da će Kina ostvariti rast tokom ove godine.

Problem ostaje američko tržište, gdje veća potražnja nego prošle godine pokazuje znakove opadanja, osobito među mlađim kupcima koji manje troše.

LVHM, s vrijednošću od približno 440 milijardi eura, predstavlja 13 odsto ukupne tržišne kapitalizacije Pariske berze.

SEEbiz

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *