ASP: Vlada luksuznu nekretninu platila 440 hiljada više

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Atlas banke prodao je manjinskoj vladi poslovno-garažni prostor u luksuznom Kapital centru za potrebe Državne revizorske institucije (DRI) za oko 440 hiljada eura skuplje nego što je kroz ranije stečajne pozive isti prostor nudio na prodaju, kažu u Akciji za socijalnu pravdu (ASP).

“Novembra prošle godine za cijenu od 6.387.566 eura Vlada je trgovala 2.725 kvadrata poslovnog prostora u Kapital centru i čak 50 garažnih mjesta. Ta cijena ne uključuje porez na promet nepokretnosti, koji plaća kupac, zatim trošak notarskog zapisa, koji je Vlada preuzela na sebe, ali ni ostale povezane troškove, koji potencijalno mogu nastati”, konstatuju iz ASP-a.

Nakon što je u septembru izglasan rebalans budžeta, kojim je opredijeljen novac za kupovinu prostora za potrebe državnih organa, početkom oktobra DRI je pisala manjinskoj vladi da rade u neuslovnim prostorima, a već sredinom narednog mjeseca Vlada je odobrila kupovinu tog prostora.

ASP tvrdi da se nakon javnog poziva stečajnog upravnika u medijima i na sajtu Atlas banke, početkom novembra, vlada ekspresnouključilau postupak, na javnom nadmetanju 23. novembra je bila jedini ponuđač, a kupoprodajna cijena je plaćena prije zaključenjaugovora, koji je potpisan već 30. novembra.

“Od 2020. godine, pa do marta 2022. godine, stečajni upravnik Atlas banke je više puta oglašavao prodaju tog prostora, sa pojediničnim cijenama, pa se može vidjeti da je ukupna cijena u svim pozivima bila 5.951.892 eura. Međutim, u sedmom pozivu isti nudi za jedinstvenu cijenu od 6.387.566 eura, što je za nepunih 440.000 eura više”, navode iz ASP-a.

Da je Vlada išla na gradnju posebne zgrade, za cijenu od 6.387.566 eura moglo je biti sagrađeno najmanje dvije do tri hiljade više kvadrata, u odnosu na ovu trgovinu, ističu iz ASP-a.

Dan

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *