Dolazak ACCOR grupacije na CG tržište – Prilika za zaposlenje i razvoj turizma

Dodajte komentar

Ugovor o menadžmentu između hotela Heritage Grand Perast i hotelske grupacije ACCOR potpisan je na svečanosti upriličenoj u palati Smekja, u hotelu Heritage Grand Perast. Događaju su prisustvovali izvršni direktor hotelske grupacije ACCOR, Francois Budain i predsjednik Vlade Crne Gore dr. Dritan Abazović.

“Mi smo zaista broj jedan u svijetu, imamo 5.200 hotela. Veliko mi je zadovoljstvo što smo došli u Crnu Goru,” istakao je Budain.

Kaže da je u Crnu Goru došao prije 20 godina, a od tada je pokušavao da napravi ugovor o menadžmentu, te je ispratio kako su se zemlja i turizam razvijali.

“Mislim da svaki dugogodišnji odnos počinje sa određenim nivoom povjerenja. Mislim da smo to povjerenje sa hotelom Heritage Grand Perast izgradili zahvaljući mnogo sastanaka i mnogo razgovora. Sada smo potpisali ugovor za ovaj prvi projekat, u Sutomoru ćemo realizovati drugi. Ono što je naša želja jeste da zajedno napravimo platformu za obuku i zaposlenje koja će nam pomoći da ostvarimo još veći uspjeh. Naravno, radujemo se i što ćemo doprinijeti razvoju turizma u Crnoj Gori,” u svom obraćanju je kazao direktor hotelske grupacije ACCOR.

Budain je najavio da je ovo tek početak da će u narednom period na različitim značajnim projektima u Crnoj Gori.

Prisutnima se obratio i premijer Abazović ukazao je na važnost potpisavanja ugovora o saradnji sa svjetski priznatim brendom kao što je ACCOR.

“Veliki dan za Crnu Goru! Nadam se da je ovo jedan uspješan početak pred glavnu turističku sezonu koju očekuje Crna Gora. Lično vjerujem da će 2023. biti godina kada će se oboriti svi rekordi od kada se vrši metrika u Crnoj Gori.”

Navodi da je ACCOR grupa našla prave partnere u Crnoj Gori, te da će sinergija sa ACCOR-ovim hotelom Premium u Dubrovniku omogućiti veću fluktuaciju turista koji borave na hrvatskoj rivijeri.

“Vlada ostaje posvećena da sve relevantne svjetske brendove dovede u našu državu, pošto imamo pravo da kažemo da je naša država biser. Tačno je da možda ne postoji dovoljna vidljivost Crne Gore kao destinacije, ali potrebno je da grupe poput ACCOR-a na svojoj mapi imaju Crnu Goru,” rekao je Abazović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *