Dogecoin uzletio nakon što je Musk promijenio logo Twittera u sliku shiba inua

Dodajte komentar

Kriptovaluta dogecoin skočila je više od 30% u ponedjeljak nakon što je izvršni direktor Twittera Elon Musk zamijenio plavu pticu na web stranici svoje kompanije slikom shiba inua, logotipom digitalnog novčića.

U petak su advokati Twittera i Muska zatražili od saveznog sudije da odbaci tužbu tešku 258 milijardi dolara iz 2022. koja je milijardera optuživala za manipuliranje cijenom dogecoina i njeno povećanje za više od 36 000%.

Nakon što je logotip Twittera promijenjen u sliku shiba inua, Musk je podijelio meme o promjeni sa svojih 133,5 miliona pratilaca na Twitteru. Pas se pojavio samo za neke korisnike Twittera, uključujući i one na njegovoj web stranici.

Twitter nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Musk je počeo da reklamira dogecoin prije mnogo godina. On povremeno tvituje o tokenu, koji je stvoren kao šala 2013., predvidljivo izazivajući volatilnost svaki put. Prema CoinMarketCap.com, dogecoin je osma najvrjednija kriptovaluta, s tržišnom kapitalizacijom od preko 13 milijardi dolara.

Muskovi advokati opisali su njegove javne izjave o novčiću kao “bezazlene i često glupe tweetove”, u sudskom podnesku u petak.

Ali Muskova javna podrška novčiću ide dalje od poruka na društvenim mrežama. Dvije druge Muskove kompanija , Tesla
i Boring Company, navedeni su u tužbi.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *