Bulajić novi direktor Uprave prihoda i carina?

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija (MF) dostaviće Vladi predlog za imenovanje direktora Uprave prihoda i carina (UPC) koji će se naći na narednoj sjednici Vlade, potvrdili su za “Dan” iz resora koji vodi Aleksandar Damjanović. Nisu nam odgovorili da li je njihov predlog da novi direktor UPC bude sadašnji vršilac dužnosti Vladimir Bulajić, kao ni da li je on bio prvorangirani na konkursu koji je sprove la Uprava za kadrove (UZK).

Na konkursu koji je sprovela Uprava za kadrove i na koji se prijavilo sedam kandidata, prema našim pouzdanim informacijama, prvorangirani je bio sadašnji vršilac dužnosti direktora UPC Vladimir Bulajić. Prema nezvaničnim informacijama “Dana”, Bulajić će najvjerovatnije i biti izabran za novog direktora UPC. Naravno, s obzirom na to da je pozicija direktora Uprave jako bitna pozicija, moguće je da dođe i do promjena uoči ili na samoj sjednici Vlade.

Drugorangirani na konkursu, koji je objavljen 20. januara i na koji se moglo prijaviti do 9. februara, sa saradnicima i ministrom Damjanovićem prema našim informacijama, bio je Almin Dacić, a treća bivša vršiteljka dužnosti direktora UPC Milena Petričević. Osim njih troje nakonkursusu se prijavil i Jelena Paović, Marko Miljanić, Goran Petrović i Siniša Raičević.

Prije nego je Bulajić imenovan za vršioca dužnosti direktora UPC, na čelu ove institucije je bio Rade Milošević, funkcioner GP URA, partije čiji je predsjednik premijer Dritan Abazović. Milošević je uhapšen, nakon čega je podnio ostavku na funkciju direktora. On je jedini direktor koji je na tu poziciju biran u punom mandatu. Izabrala ga je vlada Zdravka Krivokapića, nekoliko dana prije izbora vlade Dritana Abazovića.

Uprava prihoda i carina je nastala spajanjem Poreske uprave i Uprave carina. Prvi v.d. direktora je bio Aleksandar Damjanović, a potom Milena Petričević, nakon koje je bio Milošević, a potom Vladimir Bulajić. Sva četiri direktora su bila šest m jeseci na če lu u prave. Bulajić je u oktobru imenovan za vršioca dužnosti.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *