U Londonu se prodaje najskuplja kuća na svijetu

Dodajte komentar

Londonska The Holme je najskuplja kuća na svijetu koja je trenutno na prodaju, piše Financial Times koji navodi da je njena cijena vrtoglavih 300 miliona funti.

The Holme je 205 godina stara vila u Regent's Parku u Londonu. Stavljena je na tržište nakon što je preuzeta od člana saudijske kraljevske porodice. Ako dosegne traženu cijenu, postaće najskuplja nekretnina ikad prodata u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Izgrađena 1818. godine

Riječ je o najskupljoj kući koja se trenutno prodaje u svijetu. The Holme je s trona skinuo trospratni penthaus u Central Parku u Njujorku, koji je u septembru stavljen na tržište za 250 miliona dolara.

Ovu londonsku vilu sagradio je građevinar Džejms Barton još 1818. godine. Prvo je u njemu stanovala njegova porodica, a onda se vila koristila za Koledž Bedford. Postala je privatna rezidencija 1980-tih godina.

Teniski teren, 40 spavaćih soba

Vila ima 40 spavaćih soba i proteže se na četiri hektara parka u blizini srca Londona. Osim brojnih soba, ima osam garaža, teniski teren, saunu, biblioteku i veliku trpezariju.

Mnogi ovu vilu – zbog fasade i veličine – upoređuju s Bijelom kućom u Vašingtonu. The Holme privlači interes stranih investitora, baš kao i ostale kuće u skupim londonskim četvrtima. Naime, 48 odsto kuća u najskupljim djelovima Londona u prvih šest mjeseci 2022. prodato je međunarodnim kupcima.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *