Vlada odobrila: Berane prodaje atraktivno zemljište za dva miliona eura

Dodajte komentar
Berane

Vlada u tehničkom mandatu dala je “zeleno svjetlo” Opštini Berane da proda atraktivno zemljište kraj Lima, čija je procijenjena vrijednost skoro dva miliona eura.

Kako je odlučeno, ova sjeverna opština moći će da proda 8.698 kvadratnih metara građevinskog zemljišta na koji se odnosi detaljni urbanistički plan “Lijeva obala Lima”, a odobrenje je dato “zbog interesovanja više potencijalnih investitora”.

“Na urbanističkim parcelama koje čini predmetno građevinsko zemljište, planskim dokumentom predviđene su površine pretežno namijenjene smještaju centralnih poslovnih, komercijalnih i uslužnih djelatnosti”, stoji u dokumentima.

Prodajom nepokretnosti koje su procijenene 1.991.842 eura, Berane će obezbijediti sredstva koja bi trebalo da uloži u gradsku infrastrukturu i kapitalne investicije.

“Izgradnjom planiranog objekta stvoriće će i preduslovi za zapošljavanje većeg broja građana”, naveli su iz beranske opštine.

U dokumentu se navodi lista od 22 lista nepokretnosti koji se odnose na ovo zemljište, te procijenjenu cijenu od 229 eura po kvadratu. Nije poznato za kakav objekat i kojih namjena će biti prodata ova nepokretnosti.

Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *