Bankar podcast: Infostream, finalista konkursa “Okvir pomoći”

Dodajte komentar

NLB Banka je septembru prošle godine otvorila prijavu na treći po redu konkurs za male lokalne biznise #OkvirPomoći.

Posljednjih godina NLB Grupa je posvetila veliku pažnju održivom poslovanju u regionu Jugoistočne Evrope, koji shvata kao svoj dom i u kojem je prisutna sa svojim članicama. Stoga se projekat #OkvirPomoći prošle godine fokusirao na podršku zelenim idejama koje će donijeti napredak i priliku za razvoj i bolji život.

U okviru konkursa, najveća regionalna finansijska grupacija NLB Grupa je pripremila sponzorska sredstva u iznosu od 100.000 EUR za tri regionalna pobjednika (prvorangirani projekat dobio je 50.000 EUR, drugoplasirani projekat 30.000 EUR, a trećeplasirani 20.000 EUR).

U projektu #OkvirPomoći učestvovalo je čak 300 kompanija iz regiona. Među njima, žiri prvog nivoa najprije je izabrao 10 finalista sa svakog tržišta na kojem posluje NLB, a potom je međunarodni ekspertski žiri izabrao tri najbolja među njima.

U saradnji sa NLB Bankom portal Bankar predstavlja crnogorske finaliste takmičenja.

U novoj epizodi serijala razgovarali smo sa Igorom Jovićevićem, tehničkim direktorom kompanije Infostream koje je za “Okvir pomoći” konkurisala sa projektom eFirma koji omogućava onlajn registraciju privrednih subjekata, izmjenu podataka o društvu, download-ovanje potrebnih izvoda. Svrha projekta je jačanje državnih institucija kroz digitalizaciju poslovnih proesa i povećanje efikasnosti, a sve u cilju veće pristupačnosti građanima i privrednicima Crne Gore, smanjenja administrativnih troškova, bržeg ostvarivanja prava i smanjenja biznis barijera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *