Čelnici CUP-a sa ambasadorom Feltenom o iskustvima socijalnog dijaloga u Njemačkoj

Dodajte komentar

U Crnogorskom udruženju poslodavaca (CUP) predsjednik tog udruženja,  dr Vasilije Kostić i predsjednik Upravnog odbora, Jovan Lekić sastali su se sa njemačkim ambasadorom u Crnoj Gori, Peterom Feltenom.

CUP ostvaruje dobre veze sa značajnim kompanijama iz Njemačke, i u tom svojstvu smo bili u prilici da budemo u kontaktu sa njemačkim kompanijama, uz podršku njegove ekselencije ambasadora u Crnoj Gori, Petera Feltena, kazao je dr Vasilije Kostić, i dodao da su tokom sastanka imali vrlo konstruktivne razgovore.

“Crnogorski pivrednici mogu da gaje dobre poslovne odnose sa njemačkim privrednicima, a ono što je dobra vijest za Crnu Goru u svemu tome jeste da je  CUP ,uz Privrednu komoru i druge institucije , promoter ove saradnje. Ako njemački privrednici imaju želju da posluju u Crnoj Gori, onda je jasno da je riječ o ozbiljnim privrednicima i ozbiljnim namjerama”, kazao je on.

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Peter Felten kazao je da je tema sastanka bila socijalni dijalog.

“U Njemačkoj su i Udruženje sindikata kao i Udruženje poslodavaca naši socijalni partneri. Na istoj strani moraju da budu i poslodavci i sindikati, kako bi se u privredi stvarao dodatni doprinos koji bi se ravnomjerno raspodijelio kroz društvo”, kazao je on.

Felten smatra da je najbitnije da država postavi odgovarajuće okvire za saradnju, u kojoj će vladati fer politika među partnerima.

“Veoma je bitno da u Crnoj Gori postoji socijalni savjet koji će omogućiti da, zajedno sa državom , za isti stolom sjede predstavnici sindikata kao i predstavnici poslodavaca, a svemu tome treba da prethodi jedan zakonodavni okvir”, zaključio je on.

Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *