Upravni odbor KIF ZB6 u Ohridu: Uklanjanje poslovnih barijera za konkurentniji region

Dodajte komentar

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić učestvovala je u radu sjednice Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6), koja je održana u Ohridu, a susrela se i sa premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Tokom sjednice Upravnog odbora razmatrane su važne teme usmjerene na jačanje regionalne saradnje i uklanjanje poslovnih barijera u cilju povećanja konkurentnosti regiona. Prezentovan je status aktuelnih projekata koji se implementiraju u okviru KIF ZB6, kao i rezultati drugog poziva Regionalnog fonda za izazove, kroz koji je planirana dodjela grantova za 47 konzorcijuma. Dogovoren je i produžetak projekta „EU podrška KIF-u ZB6” koji finasira Evropska komisija.

U svijetlu početka pregovora o članstvu Sjeverne Makedonije i Albanije sa EU razgovarano je o jačanju ekonomske saradnje i integracije na Zapadnom Balkanu.

Komorski investicioni forum okuplja šest privrednih komora Zapadnog Balkana i predstavlja oko 350.000 kompanija, uglavnom malih i srednjih preduzeća, sa ciljem da obezbijedi zajednički glas poslovnoj zajednici, ojača i unaprijedi kontakte među privrednicima, promovišući region kao jednu investicionu destinaciju.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *