Bliži se start Bloomerg Adria, poslovni samit krajem marta u Beogradu

Dodajte komentar

Iako ljudi okupljeni oko projekta još ne govore o tačnom početku rada, iz aktivnosti koje se sprovode, jasno je da on nije daleko.

Za 29. mart u Beogradu najavljen je Bloomberg Adria Summit, što bi mogla biti i vremenska odrednica u kojoj bi ovaj servis mogao početi emitovanje.

Samo Osina, glavni operativni direktor, u razgovoru za makedonski emagazin.mk kazao je da Bloomberg Adria radi na ustavnovljenju svojeg makedonskog studija i redakcije.

– Poslovnim liderima u Adria regiji dajemo vlastiti glas, platformu na kojoj mogu gledati, slušati, čitati, razgovarati, angažirati se, razumjeti i biti shvaćeni. Ovdje smo da pomognemo u navigaciji u novom normalnom i pružimo uvid u sutra, kazao je Osina, stručnjak sa više od 20 godina iskustva u prodaji, marketingu i korisničkoj službi.

Osina najavljuje da će se Bloomberg Adria pridržavati najviših novinarskih standarda kako bi se obezbijedli pravičnost i tačnost.

Kao licencirani partner Bloomberg Media, prva multimedijalna biznis platforma u regionu Bloomberg Adria će obezbjeđivati detaljne regionalne finansijske vijesti, informacije i podatke za tržišta uživo iz centara u Skoplju, Beogradu, Ljubljani, Sarajevu i Zagrebu.

Platofrma će, kako se najavljuje, biti nezabilazna destinacija za finansijske vijesti iz cijelog regiona, ali će istovremeno korisiti globalne resurse Bloomberga za sveukupnu sliku. Servis će obezbijediti multiplaformsku uslugu preko televiizijskih, digitalnih i štampanih (Bloomberg Businessweek) kanala, ali i kroz konferencije koje su globalni Bloombergov standard.

Osoblje će raditi kao jedan tim raspoređen u svim glavnim gradovima u regionu, a na čelu je Upravljački odbor čiji je sastav nedavno imenovan i prezentiran javnosti. Glavni urednik televizije u regionu je Vesna Damjanić sa dugogodišnjim iskustvom u poslovnom novinarstvu, dok je urednik digitalnih servisa Daniel Fazlić.

Prva panregionalna multiplatforma za biznis sa vijestima za jugoistočnu Evropu zajednički je projekt Bloomberg Media i Mtel Swiss, emitera u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija.

Izvor: Indikator

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *