Citigroup: Povratak u kancelarije moguć, ali pod jednim uslovom

Dodajte komentar

Menadžment investicione banke Citigroup Inc. saopštio je zaposlenima koji se vraćaju u kancelarije da će morati da se vakcinišu protiv virusa Covid-19. Ovo je jedan od restriktivnijih poteza neke od američkih finansijskih kompanija u trenucima kada se zemlja bori protiv širenja delta soja korona virusa.

Odluka se odnosi na zaposlene u Čikagu, Filadelfiji, Bostonu i Vašingtonu. Plan Citigroup je da zaposleni posle 13. septembra počnu da se vraćaju u kancelarije, a tamo će provoditi najmanje dva radna dana nedjeljno.

Čelni ljudi navode da se očekuje povratak većeg broja zaposlenih u danima kada zaraza delta soja korona virusa počne da se rasplamsava. Vakcinacija je jedan od načina smanjenja opasnosti po zdravlje zaposlenih. U ostalim gradovima gdje posluje Citigroup nastavlja se rad van poslovnog prostora. Povratak će biti moguć ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, piše Bloomberg.

Još uvijek nije donijeta zvanična odluka banke Citigroup o obaveznoj vakcinaciji, ali će maske biti obavezne za sve koji dolaze na posao. Iz Jefferies Financial Group kažu da svi radnici koji se vraćaju u kancelarije moraju biti vakcinisani i revakcinisani.

Većina najvećih banaka koje su na Wall Streetu prestale su da postavljaju uslov zaposlenima o obaveznoj vakcinaciji. To se ne može reći za kompanije iz Silicijumske doline. Facebook i Google na sve načine pokušavaju da motivišu zaposlene da se vakcinišu. Isto važi i za državne službenike u Kaliforniji i Njujorku, koji će, osim vakcinacije, morati da se testiraju jednom nedjeljno. Širenje delta soja korona virusa pokazalo je da se simptomi infekcije mogu javiti i kod osoba koje su potpuno zaštićene.

Izvršna direktorka Citigroup Džejn Frejzer (Jane Fraser) pokazala je mnogo fleksibilnosti prema stručnom kadru u pogledu organizacije radnog vremena. Zaposleni će i tokom narednih dana imati priliku da umjesto potpunog povratka odaberu hibridni model rada koji podrazumijeva kombinaciju rada od kuće i iz poslovnih prostorija.

Izvor: Biznis.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *