Srbija pregovara o uvozu kineskih brzih vozova

Dodajte komentar

Srbija pregovara o isporuci brzih vozova iz Kine do kraja 2021. godine, rekao je ministar infrastrukture Tomislav Momirović.

– Razgovarali smo o isporuci vozova koji putuju brzinom od 200 km/h. Uvjeren sam da ćemo do kraja sljedeće godine takve vozove imati na našim željezničkim linijama, rekao je Momirović u video datoteci objavljenoj na web stranici novinske agencije Tanjug u srijedu.

U junu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da ta zemlja razgovara o rekonstrukciji pruge Beograd – Niš sa ruskim i kineskim kompanijama koje su aktivne u remontu linije koja povezuje Beograd sa glavnim gradom Mađarske Budimpeštom na teritoriji Srbije.

Dionicu Beograd-Stara Pazova pruge Beograd-Budimpešta, koja je dio evropskog transportnog koridora X, izvode China Railway International (CRI) i China Communications Construction Company (CCCC).

Srbija je u julu 2018. potpisala ugovor sa CRI i CCCC o remontu željezničke dionice Novi Sad-Subotica dužine 108 km. Remont dionice Stara Pazova-Novi Sad izvodi ruski RZD International.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *