U budžetu Opštine Ulcinj na red došli dugovi, odlažu investicije

Dodajte komentar

Rebalans budžeta Opštine Ulcinj planiran je na iznos 9,28 miliona eura, što je za 4,73 miliona manje od prvobinog plana prihoda i rashoda za ovu godinu.

U obrazloženju predloga odluke o izmjenama i dopunama odluke o budžetu za 2020, koji će se pred odbornicima naći na decembarskom zasjedanju lokalnog parlamenta, kao osnovni razlog za umanjenje navodi se slabije ostvarenje kako sopstvenih tako i ustupljenih prihoda usljed okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa.

Rebalansom tekući izdaci su planirani na iznos od 3,27 miliona eura i niži su za 1,26 miliona u odnosu na plan. Najveće umanjenje odnosi se na transfer institucijama, pojedincima, nevladinom i javnom sektoru, dok su izdaci za bruto zarade i doprinose manji za skoro 10 odsto.

Kapitalni izdaci manji su za 3,93 miliona eura i izmjenama i dopunama plana, sa projektovanih 6,32 miliona eura svedeni su na 2,39 miliona eura. U obrazloženju se ističe da je zbog novonastalih okolnosti odložena izgradnja odvojenih kanalizacionih sistema za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda u naseljima Kodre, Totoši, Bijela Gora i Bratica.

Navodi se i da sredstva od KFW banke za realizaciju projekta poboljšanja vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, neće biti povučena u planiranom iznosu.

U obrazloženju predloga, koji je zavrijedio zeleno svjetlo Ministarstva finansija, konstatuje se da u planiranim primicima najveće učešće imaju transferi od Egalizacionog fonda, dok u strukturi planiranih izdataka dominiraju otplate dugova.

Osim toga, odbornici će na sjednici zakazanoj za 7. decembar raspravljati i o predlogu završnog računa za 2019, odlukama o javnim parkiralištima, o visini i načinu obračunavanja i plaćanja članskog doprinosa TO Ulcinj, kao i o predlogu odluke o donošenju strategije razvoja sporta za 2020-2021.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *