Kompanija “Galaxy Europe” iz Kotora gradi turisitičko naselje na Žabljaku

Dodajte komentar

Vlada je prihvatila predlog za kandidovanje projekta na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma i na istu uvrstila projekat “Izgradnja hotela Bobotov Hotel & Resort”, na Zabljaku, po kondo modelu poslovanja.

Hotelski kompleks je ukupnog kapaciteta 160 smjestajnih jedinica, od čega u samom hotelu 40 smještajnih jedinica, a u 40 vila još 120 smjestajnih jedinica.

U sklopu turističkog naselja planirani su sportski tereni (tri teniska terena, jedan košarkaški teren, klizalište), paviljon sa barom, amfiteatar te prostori za rekreaciju sa parkovskim mobilijarom i pejzažnim zelenilom.

Površina zemljišta na kome će biti izgrađen budući hotel je 62.348 m2. Nalazi se sjeverozapadno od centra Žabljaka i
sama lokacija kako svojim položajem tako i veličinom omogućava investitoru izgradnju jedinstvenog visoko profilisanog hotela što se kategorije tiče i obavezuje na korišćenje zelenih tehnologija kako bi se sačuvao izuzetan prirodni ambijent.

Predračunska vrijednost investicije iznosi 16.16 miliona eura sa pdv–om, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori nova 153 radna mjesta. (90 stalnih radnih mjesta i 63 sezonska radna mjesta).

Planirani početak pripremnih radova na kompleksu je 01.09.2020. godine, a planirani datum početka gradnje 01.01.2021.

U galeriji u nastavku pogledajte kako će kompleks izgledati:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *