Top 5 konferencija koje posjećuju najznačajniji svjetski biznismeni

Dodajte komentar

U ovo doba godine svi koji nešto znače u svijetu biznisa pakuju kofere kako bi uzeli učešće na ekskluzivnim skupovima koji se organizuju na živopisnim mjestima. Dijelom simpozijumi, dijelom ljetnji kampovi, ovakvi događaji privlače najveće igrače iz poslovnog svijeta.

Fortune Brainstorm Tech

Elitni skup šefova država i direktora kompanija pokrenuo je 2001. tadašnji urednik časopisa “Fortune” Džon Hjui.

Vrijeme i mjesto održavanja: 16-18. jul u hotelu “Aspen Meadows” u Aspenu (Kolorado).

Učešće na skupu čiji gosti slobodno razmjenjuju ideje dozvoljeno je samo s pozivom. Zainteresovani mogu da se prijave na internetu i njihov zahtjev se uzima u razmatranje.

Učesnici mogu da se oprobaju u jahanju i pedlbordingu, a organizuje se i prijem u kući dobrotvora Lore i Gerija Laudera.

Među gostima koji su prisustvovali ove godine bili su i direktor Ubera Dara Hosrošahi, bivša direktorka kompanije “Jahu” Marisa Majer i partner kompanije za rizične investicije “Sekvoja kapital” Alfred Lin.

The Camp

Kompanija “Goole” lansirala ga je 2014. kao tajno luksuzno odmaralište.

Vrijeme i mjesto održavanja: 29. jul – 3. avgust, Hotel “Verdura” na Siciliji (Italija).

Učešće samo s pozivom, uz preporuku uvaženim gostima da ne otkrivaju detalje na društvenim mrežama.

Skup je poznat kao “Davos na moru”.

Učesnici mogu da uživaju u večeri na otvorenom među drevnim ruševinama, nastupima umjetnika poput Ališe Kiz i Eltona Džona i plovidbi jahtom u vlasništvu američkog poslovnog magnata, muzičkog producenta i filantropa Dejvid Gefena.

Dosadašnji gosti kampa bili su gotovo iz svih industrijskih grana, uključujući i američku voditeljku Opru Vinfri, američkog košarkaša Kevina Duranta i princa Harija.

Kamp “No Man’s Land”

Suosnivačice ženskog časopisa “Wing” Odri Gelman i Lorin Kasan pokrenule su kamp 2018. godine.

Vrijeme i mjesto održavanja: 17-19. avgust, kamp “Echo Lake” u planinama Adirondak, američka savezna država Njujork.

Ko prvi dejvojci, njemu devojka: Ima mjesta za 500 poslovnih žene, koje su smještene u kolibama.

Logorska vatra, domaći kokteli, posmatranje ptica i joga u svitanje neka su od zadovoljstava u kojima uživaju učesnice.

Među gostima su bile zamjenica šefa kabineta bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame Alisa Mastromonako, suosnivačica ženskog digitalnog medija “Refinery29” Pjera Gelardi i gimnastičarka Eli Raisman.

Allen & Co. Sun Valley Conference

Skup je 1983. osmislio generalni direktor banke “Allen & Co” Herb Alen Mlađi kao skriveno utočište za vodeće klijente kompanije.

Vrijeme i mjesto održavanja: 10-17. jul, “San Veli lodž” i San Veliju (Ajdaho).

Strogo odabrano društvo, lista ekskluzivnizh gostiju koju utvrđuje “Allen & Co”.

Jedan odsto najbogatijih uživa u vožnji bicikla, golfu, splavarenju, prelepom pogledu na planine, bez prisustva radoznalih novinara.

Na spisku gostiju za 2018. bili su u vlasnik kluba “Nju Ingland patriots” Robert Kraft, glavni izvršni direktor “Dženeral motors” Meri Bara i investitor Voren Bafet.

Summit Mountain Series

Grupa ljudi od dvadesetak godina stvorila je prvi skup tako što je telefnom pozivala poznate lidere iz svih grana industrije.

Vrijeme i mjesto održavanja: 6-8. jul, 3-5. avgust, Pauder Mauntin u Idenu (Juta).

Učešće je moguće samo s pozivom, da biste se kvalifikovali morate da budete najsavremeniji mislilac ili operativac u svojoj oblasti.

Gosti su učesnici TED konferencija u planinarskoj obući, koji posmatraju zvijezde, uživaju u sauni sa infracrvenim zračenjem, večeravaju u vrijeme zalaska sunca na 2.700 metara nadmorske visine i prisustvuju muzičkim koncertima u šumi.

Među bivšim učesnicima bili su i autor priručnika za samopomoć Tim Feris, igrač Lil Bak i suosnivač Tvitera Evan Vilijams.

(Blic)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *