Firma iz Novog blokirana 15 godina zbog duga od 70 centi

1 komentar

U Crnoj Gori je u blokadi nešto više od 13.000 kompanija. I dok neke firme i privrednici duguju milione državi, ima i onih koje su, vjerovali ili ne, u blokadi 15 godina i to zbog duga od 70 centi.

Najveći parodoks predstavlja privrednik Omer Dervanović koji je zaposlen u jednom frizerskom salonu u Podgorici. On duguje nevjerovatnih 25 centi državi i zbog toga je u blokadi četiri godine.

Na drugom mjestu je nikšićka kompanija Emel koja je u blokadi 10 dana zbog duga od 31 cent.

Sa blokadom računa od 15 godina i dugom 70 centi na trećem mjestu je prodavnica mješovite robe “Fer trgovina”.

Kompanija Stanex iz Nikšića već nešto više od 14 godina je blokirana i to zbog duga od 74 centa.

Cent više duguje “Taxi Rožaje” i to 14 godina i četiri mjeseca.

Nešto veće dugovanje (1,33 eura), nepunih 15 i po godina ima firma “Inter oil” iz Herceg Novog.

Isti vremenski period je u blokadi i kompanija Andos takođe iz Herceg Novog zbog duga od 1,39 eura. Kako se navodi u izvještaju Centralne banke, u ovoj kompaniji je pokrenut postupak dobrovoljne likvidacije.

Veterinarska ambulanta Tivat u blokadi je 10 godina i tri mjeseca zbog duga od 1,41 eura. Cent više državi već 14 duguje autoprevoznik iz Rožaja Nedžad Šutković.

U top 10 našla se i Jelica Matovič koja obavlja privrednu djelatnost na štandu za prodaju bižuterije u Sutomoru. Ona je nešto više od 12 godina u blokadi zbog duga od 1,48 eura

Ovih deset kompanija i privrednika zajedno državi duguju 9,78 eura.

Izvor: Standard.co.me

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Nije mi jasno kako ovo funkcionise? Ako je nekome blokiran racun zbog duga, zar drzava ne naplacuje taj dug skidanjem sa racuna prilikom prve naredne uplate? Kako je onda moguce da neko duguje 70 centi punih 15 godina?! Taj ili ne posluje preko racuna, ili ne posluje uopste…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *