Vrijednost kriptovaluta za 10. april 2018.

Dodajte komentar

Nakon što je korektivni skok od 6.500 do 7.500 dolara došao do kraja, bitcoin je doživio dvodnevni pad. Tokom jučereašnjeg dana, vrijednost bitcoin-a se ponovo oporavila sa nivoa od 6.500 dolara, i došla na 7.100 dolara.

Za kratkoročni oporavak bitcoin-a, opseg od 7.700 do 7.800 dolara i dalje ostaje kao važan nivo koji bi mogao da omogući najdominantnijoj kriptovaluti na tržištu da potencijalno krene korak ka nivou od 8.000 dolara. Ranije, kada je vrijednost bitcoin-a porasla na 7.500 dolara, trgovci su očekivali da će prekinuti nivo podrške od 7.800 dolara. Međutim, mogao bi da održi svoj zamah i nastavi korektivni rast. U narednih nekoliko dana, nivo od 7.800 dolara biće važan nivo za posmatranje, a ako vrijednost bitcoin-a može da prevaziđe tu tačku, moguće je da kriptovaluta inicira snažan kratkoročni oporavak i završi april sa velikim dobitkom. piše CCN.

Vrijednost bitcoina se na platformi Coindeska kretala oko 6.700 dolara.

Trenutno cjelokupnom tržištu kriptovaluta i dalje nedostaje volumen. Tokom nedavne korekcije od 70 posto, veliki broj špekulatora napustili su tržište, a novi kapital ili novac morao je da dođe na tržište da bi povećao likvidnost glavnih kriptovaluta. Volumen trgovanja mora prvo da se poveća, potom će se volumen transakcija bitcoin-a povećati, a zatim kada se poveća aktivnost korisnika, vrijednost bitcoina će slijediti. Trenutno, na tržištu se vidi povećanje volumena trgovanja, a ako bi ulaskom velikih institucionalnih investitora kao što je porodica Rockefeller, porodica Rothschild i George Soros mogle dovesti do znatnog povećanja likvidnosti, tržište kriptovaluta bi se moglo oporaviti u aprilu. Ove nedjelje otkriveno je da, nakon George Soros-a, porodica Rockefeller i njihova kompanija Venrock ulažu u kriptovalute i blockchain startape.

Ether nije uspio da ostane iznad 420,00 dolara u odnosu na američki dolar. ETH je iscrpio skoro sve dobitke i pao ispod 405,00 dolara u ponedjeljak. Čini se da posljednji talas rasta nije uspio da privuče kupce i odbio je od ključnog otpora. Podrška od 390 dolara sada ima veliku važnost za sljedeći potez ethera, što će dovesti do vrijednosti koja će biti ili iznad 405,00 dolara ili blizu 365,00 dolara, piše Ethnews. Danas se kretao oko 390 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *