“CBCG održava veoma kvalitetnu saradnju sa Deutsche Bundesbankom”

Dodajte komentar

Centralna banka Crne Gore CBCG održava veoma kvalitetnu saradnju sa Deutsche Bundesbankom i očekuje se da će biti dodatno intenzivirana produbljivanjem programa bilateralne saradnje, saopšteno je nakon sastanja guvernera CBCG Radoja Žugića i njemačkog ambasadora Hans Ginter Materna.

“Guverner CBCG upoznao je njemačkog ambasadora sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori. On je istakao da je, po preliminarnim podacima, u prvih devet mjeseci prošle godine ostvaren rast od 4,5 odsto i izrazio uvjerenje da će trend biti nastavljen i u godini pred nama”, navodi se u saopštenju CBCG.

Žugić je kazao i da je bankarsk sektor u Crnoj Gorio stabilan i visoko profitabilan, te da je prethodnu godinu
karakterisao kontinuirani rast aktive, kapitala i depozita.

“Sa druge strane, kamatne stope i nivo nekvalitetnih kredita biželje konstantan pad”, dodao je Žugić.

U saopštenju se navodi da je ambasador Matern konstatovao da se bilateralni odnosi dviju zemalja dobro razvijaju, što se odražava i na uspješnu između centralnih banaka dvije zemlje.

On je naglasio i da je spreman da dalje jača saradnju sa CBCG i guvernerom lično i time doprinese bilateralnoj ekonomskoj saradnji.

“Guverner Žugić se zahvalio se ambasadoru Maternu na kontinuiranoj podršci Njemačke Crnoj Gori na putu evropskih integracija”, zaključuje se u saopštenju CBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *