Naslovne strane dnevnih novina za 23. decembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Prodaja cigareta pala za 2,5 odsto

Podaci Agencije za duvan pokazuju da je za 11 mjeseci ove godine prodato manje cigareta nego u istom periodu lani. Na osnovu prijava cijena tri velika uvoznika cigareta, u toj instituciji očekuju da će novo poskupljenje od 1. januara 2018. iznositi od 30 do 50 centi po paklici.

Do sada 11 ugovora za Abu Dabi fond

Od 11 potpisanih ugovora za korišćenje kredita za razvoj poljoprivrede iz Abu Dabi razvojnog fonda, devet korisnika je ispunilo sve uslove da dobije kredit i po tom osnovu je povučeno 23,2 miliona dolara.
To je Vijestima kazao direktor Direktorata za IPARD plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Blagota Radulović.

KAP završio parnicu sa Preradom

U Privrednom sudu juče je okončana ponovljena parnica nastala po tužbi Kombinata aluminijuma u stečaju koji traži od zavisnog društva Prerada u stečaju priznanje potraživanja u iznosu 36.335.944 eura. Presuda će biti objavljena 19. januara naredne godine.

Dnevne novine

Veći PDV je investicija u budućnost

Povećanje stope poreza na dodatu vrijednost (PDV), koje stupa na snagu 1. januara može ugroziti konkurentnost, ali je to investicija za budućnost koja treba da pomogne stabilizaciji javnih finansija, ocijenio je premijer Duško Marković. On se u petak sastao sa privrednicima u Privrednoj komori (PKCG), kojima je kazao da je nerado prihvatio da se ide u pravcu povećanja PDV-a.

Posluju u skladu sa propisima

Luštica Development posluje u skladu sa legislativom, poštuje zakonske propise i ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta na tivatskom dijelu poluostrva Luštica i redovno izmiruje predviđene obaveze, saopšteno je iz kompanije.

Država i KAP da se zaštite od zaštitnice

Sva postupanja zaštitnice imovinskopravnih interesa države Dragane Đuranović protivna su javnom interesu i politici koju sprovodi Vlada, posebno u dijelu zalaganja izvršne vlasti da se ubrza ekonomski razvoj, otvore nova radna mjesta, poveća javni prihod po osnovu poreza i doprinosa i uveća ukupni izvoz, ocijenio je vlasnik Uniproma Veselin Pejović.

Pobjeda

Umalo tuča oko državne kase

Završnicu rasprave o budžetu za narednu godinu koji iznosi 2.001 milijarde eura, u parlamentu obilježioje incident koji nije eskalirao u tuču, ali jeste bilo zalijetanja, guranja, hvatanja za rukave, a čule su se i psovke, nakon čega je rasprava prekinuta na dvadesetak minuta. Sve je počelo kada je Milan Knežević (DF) tokom diskusije kazao da DF može bez DPS -a, na šta je Obrad Stanišić (DPS) dobacio da i oni mogu bez DF-a.

Na petom smo mjestu u Evropi po stopi rasta BDP-a

Ekonomija je za devet mjeseci zabilježila rast od 4,5 odsto, što Crnu Goru stavlja na peto mjesto u Evropi po nivou ekonomskog rasta, naveo je premijer Duško Marković i dodao da j e zadovoljan urađenim u ovoj godini. Onje na sastanku u Privrednoj komori kazao da su stabilizovanejavne finansije, pri čemu se budžet odlično realizuje.

Platili deset miliona zakupnine

U izgradnju turističkog naselja Luštica bej do sada je uloženo 120 miliona eura, što je deset odsto ukupne vrijednosti projekta, saopšteno je iz kompanije Luštica divelopment, koje je zakupila 690 hektara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.Zakupnina, porez i druge obaveze su plaćene, a neke od njih i unaprijed. Vladi Crne Gore je do sada plaćeno deset miliona eura za zakup zemljišta, a po osnovu dodatne rente stekla je pravo na akcije vrijedne tri miliona eura navodi se u saopštenju

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *