Do naredne sezone hotel sa pet zvjezdica u Meljinama

Dodajte komentar

Luksuzni hotel “Lazure” sa pet zvjezdica u kompleksu koji se gradi u Meljinama prve goste primiće do naredne sezone. Izgradnja projekta “Lazure” hotel i marina odvija se prema planu. Po riječima Ane Martinove, projekt menadžera u kompaniji “Imperio holding LTD, na istorijskoj zgradi iz 18. vijeka trenutno se radi na enterijeru i dekoraciji.

“Stakleni krov za predvorje i recepciju hotela je završen, kao i termotehnika, ventilacija, sve vodovodne i električne instalacije. Izgradnja spa centara se odvija veoma brzo, s tim da se do kraja godine završava zgrada, a onda ćemo raditi na električnim i vodovodnim instalacijama, kako na završnoj obradi tako i na unutrašnjosti. Spa centar, uključujući bazen, biće završen do aprila sledeće godine kazala je Martinova. Radovi na marini, koja će imati 200 vezova, objašnjava ona, najvećim dijelom su sada usmjereni na izgradnju glavnog valobrana. Nasip kamena će biti završen do kraja godine, nakon čega započinjemo pojačavanje lukobrana betonskim blokovima, a onda slijedi instalacija vode i električne energije. Svi radovi treba da budu završeni do juna 2018. Trudimo se da otvorimo hotel i marinu za sljedeću turističku sezonu”, objašnjava Martinova.

Budući da im je za ugradnju svih instalacija (voda, kanalizacija, električni kablovi) za cijeli kompleks potrebno da zatvore dio Ulice Braće Pedišić, prije toga saniraće i otvoriti most preko potoka Nemila.

“Prije nego što zatvorimo dio ulice moramo sanirati i otvoriti most preko potoka Nemila kako bi građani mogli lako doći do svojih kuća u ovoj ulici. Trenutno smo u veoma aktivnoj saradnji sa opštinom. Napravili smo projekat sanacije mosta kao i prijedlog ugovora sa opštinom, tako da se nadam da ćemo veoma brzo dobiti dozvole”, navela je Martinova. Rokovi za završetak kompleksu su i dalje isti. Hotel u istorijskoj zgradi sa 25 luksuznih soba i spa centar planiraju da otvore na proljeće 2018. godine, marinu na ljeto.

Početak izgradnje depadansa sa 110 soba pomjeren je na jesen naredne godine, da ne bi ugrožavala poslovanje tokom prve sezone. Planirano je da depadans bude završen do kraja 2019. godine. Vrijednost čitavog projekta procijenjen je na oko 70 miliona eura, a do sada je uloženo 25 miliona.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *