CBCG: Sastanak guvernera sa budućom ambasadorkom Crne Gore u Bugarskoj, Snežanom Radović

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa budućom ambasadorkom Crne Gore u Bugarskoj, Snežanom Radović. Sastanak je organizovan u cilju priprema ambasadorke Radović za stupanje na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Bugarskoj.

Guverner Žugić je upoznao gđu Radović sa dosadašnjom saradnjom CBCG i Narodne banke Bugarske i istakao da je ona veoma kvalitetna. „Svakako, postoji prostor za dalje intenziviranje i unapređenje saradnje i CBCG će biti na raspolaganju da tom procesu pruži puni doprinos“, saopštio je guverner. Govoreći o finansijskom sistemu u Crnoj Gori, guverner je istakao da je isti stabilan i da ga karakterišu pozitivni trendovi.

Gđa Radović je istakla da će se, tokom predstojećeg mandata, angažovati na pronalaženju novih vidova saradnje dvije zemlje, sa posebnim akcentom na ekonomsku saradnju.

Sagovornici su se saglasili u ocijenu da je u narednom periodu poželjno raditi na razmjeni iskustava dviju zemalja i obezbjeđivanju podrške Bugarske procesu evropskih intergracija Crne Gore, koja je posebno značajna u predstojećem periodu, ako se ima u vidu činjenica da ova zemlja, počev od 1. januara 2018. godine, preuzima predsjedavanje Evropskom unijom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *