Karisma i zvanično vlasni Ulcinjske

Dodajte komentar
Hotel Olimpic

Skupština akcionara Hotelsko-turističkog preduzeća “Ulcinjska rivijera” usvojila je juče odluku o davanju u dugoročni zakup dijela imovine i objekata te firme, te dala saglasnost na ugovor o zakupu tog kompleksa od kompanije “Karisma”.

Iako predstavnici Vlade smatraju da je postupak sproveden transparentno, manjinski akcionari čiji je udio u Ulcinjskoj rivijeri 37 odsto glasali su protiv odluke o dugoročnom zakupu. “Karisma” će prema odredbama ugovora za hotele Olimpik i Belvi, kao i državno zemljište površine više od 122 hiljade kvadrata godišnje plaćati 450.000 eura.

Protiv davanja u zakup imovine izjasnili su se manjinski akcionari koji su i juče, kao i u više narata proteklih mjeseci, ponovili da je predlog ugovora štetan za sve akcionare, i da će, kao takav, prije ili kasnije, biti poništen. Predstavnici Udruženja manjinskih akcionara Miroslav Jeličić i Tripko Krgović upozorili su da je u pitanju pravno nasilje te da će prema ugovoru Karisma imati pravo da založi hotele, koje dobija na 30 godina, za kredite kojima će ih renovirati.

Ko im je to pravo dao i čija je bila inicijativa da se to stavi u ugovor? Zašto je ugovor tajan? Vlada i drugi sudionici trebali su prvo podijeliti firmu pa onda sa tom imovinom raditi što im volja. Jer, ovo što planirate i radite nije u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, upozorio je Jeličić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *