Odložen prvi sastanak povjerilaca “Bjelasice Rade”

Dodajte komentar

Nije odabran odbor povjerilaca fabrike “Bjelasica Rada”u kojoj je prije mjesec i po otvoren stečaj, jer se, osim predstavnika Poreske uprave i sindikata, nije pojavio niko drugi od povjerilaca, potvrdila je za Pobjedu predstavnica sindikata Ljiljana Raković.

“Stečajni upravnik Sreten Mrvaljević je odložio prvi sastanak povjerilaca, a sada čekamo informaciju kada će biti ponovo održan. Ispitno ročište, koje je bilo zakazano za četvrtak, takođe će biti odloženo”,  kazala je Raković.

Sudija Blažo Jovanić je pokrenuo stečajni postupak na inicijativu radnika zbog neisplaćenih 13 neto plata i osmogodišnjeg duga za poreze i doprinose. Privremeni stečani upravnik Saša Zejak je ukazao na mogućnost bankrota ove kompanije, koja je na dan 31. mart bila blokirana skoro godinu na iznos od preko 2,8 miliona eura. U prethodnih deset godina, fabrika je bila tri godine van stečaja, jer je prvi otvoren 2007. godine i trajao skoro sedam godina. Raković kaže da je iz tog perioda ostalo neizmireno 700 hiljada eura za poreze i doprinose, što je, smatra ona, krivično djelo za koje bi neko trebalo da odgovara.

U fabrici su očekivali kredit Abu Dabi Fonda za razvoj, ali je Ministarstvo poljoprivrede utvrdilo da ne ispunjavaju uslove.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *