Pregled štampe za 8. februar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Akcionari fonda dobili akcije Otrantkomerca

U Centralnoj depozitarnoj agenciji juče je podijeljena preostala imovine ZIF Moneta u likvidaciji. U obavještenju objavljenom na sajtu Montenegroberze navedeno je da je raspodjela napravljena tako što je svaki akcionar Monete dobio proporcionalan broj akcija Otrantkomerca, od broja akcija tog preduzeća koje su činile imovinu fonda za raspodjelu

Struja i za firme i za građane CG

Kompanija Petrol Crna Gora MNE, koja je od Regulatorne agencije za energetiku (RAE) dobila licencu za snabdijevanje električnom energijom u Crnoj Gori, trenutno radi na uređenju obaveznih ugovornih odnosa, rekli su “Vijestima” iz slovenačke Petrol grupe u okviru koje posluje Petrol MNE.

Šta je urađeno u PORT OF ADRIJI

Socijaldemokratska partija ne želi da polemiše sa koncesionarom Port of Adria oko ugovorenih obaveza iz kupoprodajnog i koncesionog ugovora zaključenih sa državom o preuzimanju Kontejnerskih terminala, već sa nadležnim državnim institucijama.

Konsultanti pišu zakon o kocki

Mnistarstvo finansija će angažovati konsultante za izradu radne verzije zakona o igrama na sreću. Sada ne postoji radna grupa niti radna verzija ovog zakona, saopšteno je juče iz Ministarstva.

Dnevne novine

Azerbejdžan planira nove projekte u CG

Azerbejdžanski investitori zainteresovani su za nove projekte u Crnoj Gori, saopštio je ambasador te zemlje u Crnoj Gori Eldar Hasanov, na sastanku sa premijerom Duškom Markovićem.

Uvode direktan let od Varšave do Podgorice

Poljska kompanija LOT uvešće od 13. maja direktan let od Varšave do Podgorice, saopštili su u Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO), prenosi Mina-biznis.

Nije formirana radna grupa za izradu zakona

Ministarstvo finansija nikada nije formiralo radnu grupu za izradu zakona o igrama na sreću, niti postoji radna verzija tog zakona, saopšteno je iz tog resora.

Dan

Prihvatili garanciju od firme koja ih je ojadila

Nova budvanska vlast najavila je da će rasvijetliti aferu Porto Budva, i podnijeti krivične prijave protiv bivšeg predsjednika parlamenta Budve Bora Lazovića (DPS) i odbornika koji su mu omogućili da nezakonito dođe od parcele u centru grada na kojoj se gradi objekat.

Bivše rukovodstvo krivo za ukidanje linije do Barija

Član u Odboru direktora “Barske plovidbe, predstavnik manjinskih akcionara Miloš Raičević, glavne krivce zbog obustavljanja redovne pomorske linije Bar-Bari-Bar, kada je feribot “Sveti Stefan 2 izgubio klasu dvije godine ranije, vidi u nekadašnjem izvršnom direktoru ovog pomorskog preduzeća Radu Radomanu i tehničkom direktoru Dušanu Đurišiću.

Stečaj bi koštao minimum 24 miliona eura

Vlada je prošle sedmice promijenila upravu Montenegroerlajnza (MA), ali još nije donijela odluku na koji način će riješiti nagomilane probleme u tom preduzeću koji su eskalirali u januaru. U opticaju je nekoliko varijanti, a za koju će se odlučiti Vlada i Ministarstvo saobraćaja, pokazaće vrijeme. “Dan je već u dva navrata postavljao pitanja Vladi u vezi sa budućnošću nacionalne avio-kompanije, ali nam na upite nijesu odgovarali.

Pobjeda

Bez kategorije 11 hotela

Turistička inspekcija je u januaru u kontroli hotela izdala deset perkršajnih naloga u ukupnom iznosu od 9.880 eura. Obišli su 57 hotela i utvrdili da 27 nije radilo, jer su otvoreni samo ljeti.

Samo Crna Gora nema auto-put

Aktuelna saobraćajna infrastruktura Crne Gore nije na nivou da može biti integrisana u evropske saobraćajnice, ocijenio je potpredsjednik Crnogorske panevropske unije (CPEU) Rajko Uskoković.

Štednja u dolarima 80 miliona

Izloženost banaka, privrede i stanovništva u valuti dolar nije sistemski rizično jer je ispod pet odsto, odgovorili su Pobjedi iz Centralne banke na pitanje kako bi se na našu ekonomiju odrazio dalji pad ove valute. Dolar je, naime, od izbora Donalda Trampa za predsjednika SAD oslabio četiri odsto u odnosu na euro.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *