Odbijena žalba protiv direktora HLT fonda

Dodajte komentar

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je, kao neosnovanu, žalbu Okružnog tužilaštva Banjaluke i potvrdio presudu Okružnog suda u tom gradu u korist direktora HLT fonda Vitomira Joksimovića. On je na taj način pravosnažno oslobođen optužbi za nesavjesno poslovanje.

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Aktiva invest, direktor društva Srđan Praštalo i još tri investiciona menadžera, među kojima je i Joksimović, direktor društva Prima koje godinama upravlja HLT fondom u Crnoj Gori, oslobođeni su, prethodno, usljed nedostatka dokaza u banjalučkom Okružnom sudu. Oni su bili optuženi da su nesavjesnim poslovanjem za oko 223,6 hiljada eura oštetili VB fond iz Banjaluke.

Gazde crnogorskog HLT fonda su godinama bile povezane sa VB fondom u RS. HLT proteklih pet godina, preko svojih ljudi, kontroliše biznismen Vladan Vujović, koji je prethodno raskinuo partnerstvo sa biznismenom Denisom Mandićem.

Mandićevi ljudi su 2011. godine i podnijeli krivičnu prijavu po kojoj je Specijalno tužilaštvo RS u aprilu prošle godine podiglo optužnicu.

Joksimović tvrdi da je u pitanju tužba zasnovana na lažnim izjavama osoba protiv kojih je podnijeta krivična prijava Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Crnoj Gori zbog sumnje da su akcionarima HLT fonda nanijeli višemilionsku štetu.

Mogu i sada reći ono što sam znao i prvog dana kakvi svjedoci takva i tužba, pa u konačni ishod nisam sumnjao nijednog trenutka“, rekao je “Vijestima” Joksimović.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *