Pregled štampe za 5. decembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

CGES naplaćuje 12 miliona eura

Upravni sud odbio je tužbu Elektroprivrede (EPCG) čime se stvaraju uslovi da Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) u postupku koji se vodi u Privrednom sudu, naplati potraživanje od EPCG od oko 12 miliona eura.

Akcionari naveli pogrešne cijene

Nesaglasni akcionari Eurofonda, njih 69, koji su tužili fond i društvo koje njim upravlja Euroinvest, nepravilno su u tužbama naveli prosječnu godišnju neto vrijednost od 0.1448369462 eura po jednoj akciji, po osnovu koje sudskim putem traže isplatu potraživanja.

TE proizvela manje od plana

Crnogorske elektrane proizvele su za deset mjeseci ove godine 2.356 gigavat sati (GWh) električne energije, što je za četiri GWh više od plana predviđenog Energetskim bilansom. Hidroelektrana Perućica proizvela je 790 GWh, HE Piva 636 GWh, a Termoelektrana Pljevlja 930 GWh.

Dnevne novine

Danas odluka o cijenama elektricne energije u CG

Odbor Regulatorne agencije za energetiku (RAE) trebalo bi da danas na sjednici saopšti podatke o utvrđenim iznosima regulatorno dozvoljenog prihoda koji se transponuje u cijene električne energije, koje će važiti od 1. januara.

Izabran novi predsjednik grupacije za prevoz putnika

Izvršni direktor kotorske kompanije Autoboka Veselin Salamadija, izabran je za predsjednika Grupacije za prevoz putnika i tereta u drumskom saobraćaju Privredne komore (PKCG).

Iz Tel Aviva ka Crnoj Gori znatno više letova u 2017.

Turoperator Israir Travel&Tourism planira da u narednoj godini realizuje još više direktnih letova iz Tel Aviva ka Crnoj Gori, na čijoj promociji je puno radio u Izraelu, saopštio je potpredsjednik za marketing i prodaju u toj kompaniji Gil Stav.

Dan

Dajemo milione za Blažove apanaže

Odbor Regulatorne agencije za energetiku danas će nastaviti sjednicu sa predstavnicima energetskih subjekata i izaći sa podacima o utvrđenim iznosima regulatorno dozvoljenog prihoda koji se transponuje u cijene i naknade, kao i cijenama koje će ti subjekti primjenjivati u narednom regulatornom periodu, a nove cijene struje važiće od 1. januara.

 

Salamadija predsjednik grupacije

Izvršni direktor kotorske kompanije Autoboka Veselin Salamadija izabran je za predsjednika Grupacije za prevoz putnika i tereta u drumskom saobraćaju Privredne komore.

Rast poslovnih aktivnosti

Poslovne aktivnosti u eurozoni u novembru su ostvarile najveći mjesečni rast ove godine, pokazuje istraživanje finansijske kompanije IHS Markit. Prvobitne procjene indeksa nabavki u privredi te kompanije povećan je na 54,1 poen s 53,3 poena u oktobru, prenosi B92.

Pobjeda

Čisti imovinski odnosi prije svega

Uslov za pokretanje postupka legalizacije objekata su riješeni imovinsko-pravni odnosi na objektu i na zemljištu na kome je objekat izgrađen, što u slučajevima gdje je neformalni objekat izgrađen na tuđem zemljištu dovodi do prekida, odnosno zamrzavanja postupka legalizacije, koji će se nastaviti nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu ističe za Pobjedu rukovoditeljka Direkcije za stanovanje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Radmila Lainović.

Za Crnu Goru tri do četiri puta sedmično

Turoperator Israir Travel & Tourism planira da u narednoj godini realizujejoš više direktnih letova iz Tel Aviva ka Crnoj Gori, na čijoj promocijije puno radio u Izraelu, saopštioje potpredsjednik za marketing i prodaju u toj kompaniji Gil Stav, piše portal RTCG.On je kazao da se prema trenutnim planovima radi o tri do četiri leta sedmično.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *