Prihodi od turizma 830 miliona eura

Dodajte komentar

U Crnoj Gori će ovogodišnji prihodi od turizma biti oko 830 miliona eura, a u zimskoj sezoni oko 20 miliona eura saopštilaje direktorka Nacionalne turističke organizacije (NTO) Zeljka Radak-Kukavičić.

Ona je, na promociji zimske sezone i novogodišnjih dočeka u Beogradu, rekla da je prošle godine Crna Gora od turizma u zimskoj sezoni imala prihod od oko 18 miliona eura, a ukupna zarada od turizma je iznosila 800 miliona eura.

Prema njenim riječima, Crnu Goru je prošle godine posjetilo oko 670.000 turista, a ove godine se očekuje veći broj. Zimske prioritetne destinacije ove godine u Crnoj Gori su, kako je ona navela, na jugu Bar, Budva, Tivat, Herceg Novi i glavni grad Podgorica sa interesantnim paket aranžmanima, a na sjeveru Zabljak, Kolašin, Vučje i Rožaje.

Ova i prošla godina su bile rekordne po turističkoj sezoni. Nadamo se da će sljedeća biti još bolja, jer ćemo se truditi da razvijamo nove i pozitivne trendove rekla je Radak-Kukavičić.
Ona je dodala da turisti iz Srbije više dolaze ljeti, ali ima i onih koji dolaze zimi, uglavnom tokom novogodišnjih praznika.

Najavila je da će uoči zimske sezone turisti moći da uživaju u zimskom raftingu, jahanju konja, džet skiju, kao i mnogo brojnim karnevalima i feštama koje će se održavati na gradskim trgovima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *